TV serija "Odumiranje" scenariste Dušana Spasojevića počela svoj život na RTS-u

Odumiranje - plakat Na Radio Televiziji Srbije počelo je emitovanje televizijske serije “Odumiranje”, snimljene po scenariju Dušana Spasojevića i u režiji Miloša Pušića.

Mučne godine života u Beogradu i povratak u planinsko selo, sa namerom da se zemlja proda, a budućnost potraži u Švajcarskoj, početak su zapleta novog televizijskog ostvarenja čije će epizode biti prikazivane naredne četiri nedelje.

Posle uspeha pozorišne predstave “Odumiranje” u Ateljeu 212 2006. godine, pisac Dušan Spasojević je svoj dramski tekst o propadanju porodice i dilemi mladog čoveka da ostane ili ode pretočio u filmski scenario, a film koji je iz njega proistekao uspešno je promovisan na nekoliko domaćih i stranih festivala.

Glavne uloge u “Odumiranju” tumače Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić i Jasna Аuričić, a pored njih igraju i Emir Hadžihafizbegović, Milica Janevski i mnogi drugi.

Scenarista i dramski pisac Dušan Spasojević je 2005. godine diplomirao Dramaturgiju na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Siniše Kovačevića.

Svestan da su retki mladi autori čija dela u kontinuitetu oživljavaju na našoj umetničkoj sceni, kolektiv Akademije umetnosti od srca čestita Dušanu Spasojeviću!

Kliknite da pogledate trejler za “Odumiranje”.
 

Odumiranje

 

Odumiranje

 

Odumiranje

 

Odumiranje

Leave a comment