VELIKI INTERVJU IVANE ZEČEVIĆ “KURIRU” POVODOM ULOGA U AKTUELNIM SERIJAMA

Našu mladu glumicu Ivanu Zečević, apsolventkinju glume Akademije umetnosti u Beogradu, šira publika je upoznala u seriji “Grupa”, a sada je svakog vikenda gledamo na Superstar TV i RTS 1, u novoj domaćoj horor misteriji “Kalkanski krugovi”. Ivana tumači lik Mione i za “Kurir” otkriva tajne sa snimanja, koja će, kako kaže, pamtiti do kraja života.

“Ulogu sam dobila na kastingu. Prošla sam dva kruga selekcije kad je reditelj Milan Karadžić odlučio da mene izabere za ulogu Mione. Pre snimanja imala sam probe s njim, Vojinom Ćetkovićem i Žarkom Lauševićem.”

Ivana kaže da se lako poistovetila sa likom Mione, jer je podseća na vreme kada je bila mlađa i ističe da su joj prvih pet snimajućih dana bili najteži:

“Miona ima 18 godina u seriji i podseća me na mene kad sam bila mlađa. Gradila sam je u dogovoru s rediteljem. Opominjali su me tokom priprema da moram jače i grublje. Ona je vrlo svojeglava devojka, pa sam inspiraciju crpela sa ulice i iz svog okruženja…Prvih pet dana smo radili najvažnije scene. Pomislila sam: “Ako ovo snimim, imamo seriju.” Uspela sam uz pomoć Žarka. Plašila sam se se. Četiri ili pet dana smo snimali samo u šumi. Pamtiću te dane do kraja života.”

Talentovanu Ivanu Zečević gledamo  i u seriji “Aleksandar od Jugoslavije”, gde se pojavljuje u tri epizode:

“Tumačim ulogu velike slikarke Bele Pavlović. Nikad dosad nisam radila epohu, a ni sarađivala sa Šotrom. Najviše scena radila sam s Tamarom Aleksić i Vajom Dujović. Zanimljivo je da je Bela Pavlović živela na Dorćolu i to 700 metara od mog stana. Malo sam istraživala o njoj pred snimanje. Govorila sam i rumunski u jednoj sceni, koji mi nije poznat. Naučila sam repliku napamet.”

Na pitanje kako se zaljubila u glumu, naša Ivana kaže:

“Odmalena sam išla u muzičku školu i svirala sam klavir. Imala podršku roditelja da razvijam svoju kreativnost. Upisala sam se na glumu u školu “Maska”. Mene je gluma zabavljala. U jednom trenutku sam shvatila da ne želim na Muzičku akademiju, pa sam odlučila da izađem na prijemni za glumu…Upisala sam Akademiju umetnosti. Po prirodi sam zvrk i nikad nisam volela da učim, već da budem kreativna…”

Nema uzore i još uvek se nije navikla na popularnost:

“Nisam mogla da se vežem za jednu osobu. Nemam ni omiljeni film, ni pesmu, ni seriju. Uzore imam u svojoj porodici.Nisam osetila teret. Nije mi se još život promenio za 180 stepeni. Trenutno se navikavam da dajem intervjue.”

Kompletan intervju sa Ivanom Zečević pogledajte putem sl. linka https://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/3649303/saradnja-s-lausevicem-bila-je-za-mene-najbolja-glumacka-skola-ivana-zecevic-o-seriji-kalkanski-krugovi-i-scenama-s-deckom-pavlom