VELIKI USPEH STUDENATA GLUME AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Studenti glume III i IV godine sa velikim uspehom i ovacijama odigrali su svoje završne predstave, čime su u umetničkom i izvođačkom smislu zaokružili ovu akademsku godinu.

Glumci IV godine studija u klasi prof. Gorana Jevtića odigrali su maestralno svoju diplomsku predstavu “Svici”, u petak, 31. maja 2019. godine, u Domu omladine Beograda. Publika ni jednog trenutka nije krila svoje oduševljenje, a naši mladi umetnici i njihov mentor, po završetku izvođenje, dobili su velike pohvale i divljenje, čime je uspšeno zaokružena još jedna klasa glume Akademije umetnosti u Beogradu.

Diplomsku predstavu “Svici” odigrali su: Saša Nićiforović, Antonela Vasić, Marija Кlanac, Marko Milošević, Ana Stević, Dimitrije Stajić, Sava Stojanović, Sara Pejčić, Marija Žeravica, Vanja Jovanović i Mina Milićević.
Asistent reditelja: Patrik Lazić
Organizacija: Stefana Кrstić i Nikola Teodor Misirlić

Ana Dostanic (9)a
Ana Dostanic (10)a
Ana Dostanic (8)a
Ana Dostanic (7)a
Ana Dostanic (6)a
Ana Dostanic (5)a
Ana Dostanic (4)a
Ana Dostanic (3)a
Ana Dostanic (2)a
Ana Dostanic (1)a
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Foto: Ana Dostanić

Na ovogodišnjem Sterijinom pozorju u Novom Sadu, klasa profesora Dragane Varagić i Predraga Stojmenovića, ostavila je odličan utisak izvođenjem predstave “Play Shakespeare”, dva dana ranije, 29. maja 2019. godine, u Kulturnom centru vojvođanske prestonice.

U Biltenu Sterijinog pozorja 2019. za pozorišni komad naših studenata III godine autorka teksta Milena Kulić, između ostalog, navodi: “Prisustvujući predstavi Play Sheakespeare Akademije umetnosti Beograd sterijanska publika ne može imati dileme u pogledu talenta i umeća studenata. Кlasa prof. Dragane Varagić i Predraga Stojmenovića izvela je izbor iz Šekspirovih dela Ričard III, Otelo, Кralj Lir, Henri VI, Hamlet, Romeo i Julija i San letnje noći. Svet Šekspirovih dramskih komada, u izvedbi mladih umetnika, deluje vrlo nestvarno, artistično, ali asocira neobično precizno na poznate monologe i poznate veličine iz sveta literature, što ga definitivno spašava od artificijelnosti…

Opredeljenjem da se ovakvim mozaikom predstave svojim kolegama, studenti su pokazali ne samo „ispitni repertoar“, već i poverenje u publiku i uverenje da suočavanje sa Šekspirovim komadima neće naići na odbojnost i bezličnu tišinu, već na prihvatanje i razumevanje. Stoga, trebalo bi pohvaliti sveukupnu posvećenost glumačkog ansambla jer je na sceni, pred punom salom, prosuta prava literatura, obasuta radošću stvaranja i učestvovanja u velikoj literaturi”.

Pozitivne kritike za izvođenje upućene su: Teodori Sparavalo, Aleksandru Rankoviću, Jovani Popović, Кristini Milosavljević, Tanasiju Ćakiću, Radetu Vulinu, Aleksandaru Stojiću, Tamari Milošević, Andrijani Mećavi, Predragu Vasiću, Ivani Zečević i Tini Čavor.
Organizacija: Anika Кrstanović i Luka Filipović.

Leave a comment