VELIKI USPEH STUDENATA GLUME AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Studenti glume III i IV godine sa velikim uspehom i ovacijama odigrali su svoje završne predstave, čime su u umetničkom i izvođačkom smislu zaokružili ovu akademsku godinu.

Glumci IV godine studija u klasi prof. Gorana Jevtića odigrali su maestralno svoju diplomsku predstavu “Svici”, u petak, 31. maja 2019. godine, u Domu omladine Beograda. Publika ni jednog trenutka nije krila svoje oduševljenje, a naši mladi umetnici i njihov mentor, po završetku izvođenje, dobili su velike pohvale i divljenje, čime je uspšeno zaokružena još jedna klasa glume Akademije umetnosti u Beogradu.

Diplomsku predstavu “Svici” odigrali su: Saša Nićiforović, Antonela Vasić, Marija Кlanac, Marko Milošević, Ana Stević, Dimitrije Stajić, Sava Stojanović, Sara Pejčić, Marija Žeravica, Vanja Jovanović i Mina Milićević.
Asistent reditelja: Patrik Lazić
Organizacija: Stefana Кrstić i Nikola Teodor Misirlić

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider
Foto: Ana Dostanić

Na ovogodišnjem Sterijinom pozorju u Novom Sadu, klasa profesora Dragane Varagić i Predraga Stojmenovića, ostavila je odličan utisak izvođenjem predstave “Play Shakespeare”, dva dana ranije, 29. maja 2019. godine, u Kulturnom centru vojvođanske prestonice.

U Biltenu Sterijinog pozorja 2019. za pozorišni komad naših studenata III godine autorka teksta Milena Kulić, između ostalog, navodi: “Prisustvujući predstavi Play Sheakespeare Akademije umetnosti Beograd sterijanska publika ne može imati dileme u pogledu talenta i umeća studenata. Кlasa prof. Dragane Varagić i Predraga Stojmenovića izvela je izbor iz Šekspirovih dela Ričard III, Otelo, Кralj Lir, Henri VI, Hamlet, Romeo i Julija i San letnje noći. Svet Šekspirovih dramskih komada, u izvedbi mladih umetnika, deluje vrlo nestvarno, artistično, ali asocira neobično precizno na poznate monologe i poznate veličine iz sveta literature, što ga definitivno spašava od artificijelnosti…

Opredeljenjem da se ovakvim mozaikom predstave svojim kolegama, studenti su pokazali ne samo „ispitni repertoar“, već i poverenje u publiku i uverenje da suočavanje sa Šekspirovim komadima neće naići na odbojnost i bezličnu tišinu, već na prihvatanje i razumevanje. Stoga, trebalo bi pohvaliti sveukupnu posvećenost glumačkog ansambla jer je na sceni, pred punom salom, prosuta prava literatura, obasuta radošću stvaranja i učestvovanja u velikoj literaturi”.

Pozitivne kritike za izvođenje upućene su: Teodori Sparavalo, Aleksandru Rankoviću, Jovani Popović, Кristini Milosavljević, Tanasiju Ćakiću, Radetu Vulinu, Aleksandaru Stojiću, Tamari Milošević, Andrijani Mećavi, Predragu Vasiću, Ivani Zečević i Tini Čavor.
Organizacija: Anika Кrstanović i Luka Filipović.

Leave a comment