"Zlatni vitez" za Akademiju umetnosti

Zlatni vitezNa 22. Festivalu “Zlatni vitez”, koji je održan od 22. do 30. maja 2013. godine u Habarovsku (Rusija), filmski stvaraoci iz Srbije ostvarili su veliki uspeh – osvojili su dva Zlatna i jednog Bronzanog viteza.

Zlatnim vitezom za najbolji film nagrađen je “Šešir profesora Koste Vujića” reditelja Zdravka Šotre, snimljen po istoimenom kultnom romanu Milovana Vitezovića.

Zlatni vitez je pripao Akademiji umetnosti u Beogradu i njenom osnivaču i predsedniku Dušanu Аokoviću, za dugogodišnje učešće na ovoj manifestaciji i najuspešniju filmsku akademiju na dosadašnjim festivalima “Zlatni vitez”.

Bronzanog viteza osvojio je dokumentarni film “A1ivot za Nikolu” Sanje Dragićević.

"Zlatni vitez" za Akademiju umetnosti i Dušana Аokovića

 
Filmski umetnici iz Srbije dobili su i sedam diploma: Tamara Aleksić za ulogu u filmu “Šešir profesora Koste Vujića”; Simo Brdar za dokumentarni film “Pavlica”; Aleksandar Hadži-Аurović, diplomirani student TV režije na Akademiji umetnosti i saradnik na ovom studijskom programu, za dokumentarni film “Zemlja”; Igor Toholj za dokumentarni film “Šta nedostaje na ovoj slici?”; Mira Lolić Močević za dokumentarni film “Nina”; kao i Aleksandar Saša Ilić za muziku u filmu “Led”; dok je Jelena Bajić Jočić, rediteljka filma “Led” nagrađena za najbolje debitantsko ostvarenje. Ivana Savić dobila je specijalnu nagradu Mitropolije Habarovske i Priamurske za film “Moja Srbija – Velika Hoča”.

Leave a comment