“DOLINA VLADARA“ U SUPERVIZIJI I PRODUKCIJI NAŠIH PROFESORA REŽIJE NOMINOVAN ZA PRESTIŽNU NAGRADU IDA

 

„Dolina vladara“ izraelskog reditelja Efima Graboja nominovan je za prestižnu nagradu Međunarodne dokumentarističke asocijacije IDA u Holivudu. Film je nastao  pod supervizijom prof. Dragana Elčića, istaknutog reditelja i dekana Akademije umentnosti u Beogradu, a u okviru Medjunarodnog filmskog kampa Interakcija, koji vodi naš profesor režije Dejan Petrović, u čijoj produkciji je film nastao.

 

,,Dolina vladara“ našla se ove godine u nominaciji za najbolji kratkometražni dokumentarni film, u trci za 35. godišnju dodelu nagrada Međunarodne dokumentarističke asocijacije (IDA – International Documentary Association).

IDA Awards spada među najprestižnije svetske ceremonije posvećene dokumentarnom filmu. Članovi IDA će glasati u periodu od 4. novembra do 2.decembra za najbolji dokumentarac u različitim kategorijama, a nagrade će biti dodeljene 7. decembra u Paramaunt studiju u  Los Anđelesu.

Pored  Doline vladara (Srbija/Izrael), u nominaciji za najbolji kratki dokumentarac, naći će se i filmovi, uglavnom sa engleskog govornog područja,  a snimljeni u produkciji Netflix-a, The Guardian-a,  HBO, National Geographic.

„Dolina vladara“ je priča o ljudima koji svoje poslednje godine proživljavaju u staračkom domu na brdu Zabučje iznad Užica. I dok „čekaju“, zatvoreni među zidovima i u svojim umornim telima, ovi ljudi se bore za slobodu svoje duše koja postaje jedino mesto na kojem se mogu osećati mlado i živo. Ovo je priča o borbi između svetla i tame, između patnje i prihvatanja, života i smrti.

Više o nominaciji pogledajte na: www.documentary.org/awards2019/nominees

Leave a comment