FILM “GOVORI DA BIH TE VIDEO“ MARIJE STOJNIĆ U TAKMIČARSKOM PROGRAMU IDFA FESTIVALA

 

Film „Govori da bih te video“,Marije Stojnić, diplomirane TV rediteljke Akademije umetnosti u Beogradu, u takmičarskom je programu IDFA Festivala “First Appearance”, u kategoriji za najbolji debitantski film.

Ovaj dugometražni dokumentarni film je jedino srpsko ostvarenje u takmičarkom programu ovogodišnjeg Festivala sa još jedanaest ostvarenja iz čitavog sveta. Program koji je osmišljen za svetske premijere debitantskih filmova autora sa značajnom kreativnom vizijom, održaće se od 20. novembra do 1. decembra 2019., u Amsterdamu.

Postavljen na granicu između opservacijskog dokumentarca i zvučnog eksperimenta, “Govori da bih te video” je film o radiofonskom zvuku, omaž stvaraocima i slušaocima kulturnog, umetničkog i dramskog programa Radio Beograda, jedine radio stanice u Srbiji koja emituje ovakvu vrstu programa.

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Solunu, u programu „Agora: Work in Progress“, u kojem se za nagradu „Eurimages Lab Project Award“ takmičilo jedanaest projekata, pobedio je upravo ovaj film naše Marije Stojnić. U obrazloženju se navodi da je reč o filmu koji će pomeriti granice filmskog izraza i doprineti obnovi evropskog filma. Projekat filma „Govori da bih te video“ dobio  je i nagradu „ZagrebDox PRO“.

Producent filma je Miloš Ivanović,koji je diplomirao na katedri za Produkciju u umetnosti i medijima.

Akademija umetnosti u Beogradu čestita Mariji Stojnić i Milošu Ivanoviću na ovom izuzetnom profesionalnom postignuću!

Leave a comment