„HORIZONTI“ U PROGRAMU FILMSKOG FESTIVALA U KAIRU

U okviru programa 39. Međunarodnog filmskog festivala u Kairu biće prikazan dugometražni igrani film „Horizonti“, reditelja i scenariste Svetislava Dragomirovića apsolventa režije na katedri za televizijsku režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu. Producenti ovog dugometražnog igranog filma su Dušan Đoković, Ivica Vidanović i Svetislav Dragomirović.
Dugometražni igrani film „Horizonti“ (127 min.) je nastao u produkciji Akademije umetnosti u Beogradu, Cinnamon Films i Gray Tree Film, a uz podršku Filmskog Centra Srbije koji je ovo ostvarenje podržao u kategoriji završnih studentskih filmova.
Film prati seosku porodicu koja živi na ivici egzistencije u momentu kada u komplikovanim i neprirodnim okolnostima koja kulminiraju tragedijom otkriva najmračnije strane usamljene ljudske duše.
Uloge u „Horizontima“ tumače Gojko Baletić, Slobodan Beštić, Jovana Gavrilović, Stefan Bundalo. Nebojša Rako, Bopris Pingović, Nikola Stanimirović, Nikola Arsić, Branka Šelić, Janko Cicka i Dušan Dragomirović.
Izuzetno smo ponosni što je nastanak filma „Horizonti“ posledica saradnje studenata Akademije umetnosti u Beogradu sa svojim profesorima. Naime, direktor fotografije diplomirani student na katedri za Fotografiju i kameru Strahinja Pavlović, montažu potpisuje diplomirani montažer sa Akademije umetnosti Nemanja Milojević, a autor muzike i dizajner zvuka je Boris Šurlan, profesor na katedri Muzička produkcija i dizajn zvuka. Scenografija je delo Maje Đuričić, a kostimi Ivane Nestorović.
Svetislav Dragomirović je reditelj nekoliko kratkih dokumentarnih fiolmova, a „Horizonti“ su njegov prvi celovečernji igrani film.
Više o ovoj vesti pogledajte na internet strani.
O autoru.
horizonti_kadar