DVE NOVE NAGRADE U TREBONU ZA ANIMIRANI FILM “BIO DVAPUT JEDAN KRALJ” VOJINA VASOVIĆA

DVE NOVE NAGRADE U TREBONU ZA ANIMIRANI FILM “BIO DVAPUT JEDAN KRALJ” VOJINA VASOVIĆA

 

Dugometražni animirani projekat “Bio dvaput jedan kralj”, Vojina Vasovića, dipl. reditelja Akademije umetnosti u Beogradu, osvojio je nagradu publike za najbolji projekat kao i nagradu platforme “Anomalia” za dizajn karaktera, na upravo završenom pitching forumu CEE Animation u Trebonu, u Češkoj.

     

Zahvaljujući ovoj nagradi studio To Blink Animation u čijoj produkciji je film urađen, dobiće stipendiju za dvonedeljni razvoj karaktera dugometražnog animiranog filma koju vodi proslavljeni karakter dizajner Dizni, Pixar i Dreamworks studija Geefwee Boedoe, poznat po svojim likovima u filmovima “Mala sirena”, “Lepotica i zver”, “U potrazi za Nemom”, “Mulan” itd).

CEE Animation Forum u Trebonu je vodeći forum za animirane filmove centralne i istočne Evrope. Održava se tradicionalno u okviru najvećeg češkog festivala animiranog filma – Anifilm.

Dugometražni animirani film “Bio dvaput jedan kralj” /”Twice Upon a Time”/ trenutno je u fazi vizuelnog razvoja. Film je podržan od strane MEDIA Creative Europe fonda kao i Filmskog centra Srbije fonda za razvoj projekta. Art direkciju potpisuje Nikola Stepković, a scenaristi filma su Vojin Vasović i Dunja Petrović.

Film govori o devetogodišnjoj princezi Niki koja pokušava da pomogne svom ocu, Kralju Pesniku, da pobedi svog arhi-neprijatelja Kralja Ratnika. Jedini problem je što su ova dva kralj, zapravo, jedan čovek.

Čestitke Vojinu Vasoviću, saradniku na katedri Filmska i TV režija Akademije umetnosti,  na još jednom profesionalnom postignuću!

 

Leave a comment