Film "Između sna i sna" osvojio Nagradu publike za najbolji film jugoistočne Evrope

Film Između sna i sna autora Marije Stojnić, studentkinje III godine TV režije na Akademiji umetnosti, prikazan je na 5. OFF/ON Evropskoj nedelji filma (European Film Week) u Varšavi, gde je osvojio Nagradu publike za najbolji film jugoistočne Evrope.
 5. OFF/ON Evropska nedelja filma održana je od 18. do 23. avgusta 2008. godine u Varšavi (Poljska), a gledaoci su imali priliku da vide 57 kratkih filmova iz Španije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Turske, Danske, Francuske, Italije, Portugalije, Belgije, Velike Britanije, Nemačke i Poljske.
Ovogodišnji festival OFF/ON bio je posvećen društvenim pitanjima, a mnogi filmovi su se bavili aspektima interkulturnog dijaloga.
Između sna i sna je kratka psihološka drama skoncentrisana na troje ključnih likova, nehotično povezanih istim događajem, fizički kilometrima daleko. Svako skrhan svojom ličnom tragedijom pokušava da se izbori sa nemilosrdnim rascepom vremena i prostora, bivajući uhvaćen u zamku neizvesnoti i nepredvidivosti koju oni nose. U toku jednog dana povešće se bitka za delić sekunde, shvatiti vrednost jednog trenutka i osvežiti rane nastale usled gubitka jedne takve bitke.
 

 

Iz filma Između sna i sna

 

Leave a comment