Film Hadži-Aleksandra Аurovića osvojio nagradu na Filmskom festivalu u Barseloni

Ljubav dolazi kasnije Debitantski igrani film “Ljubav dolazi kasnije” reditelja Hadži-Aleksandra Аurovića, diplomca Televizijske režije na Akademiji umetnosti, osvojio je nagradu “El Rey” za izuzetnu dramsku naraciju u dugometražnom igranom filmu na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u Barseloni.

U okviru takmičarskog programa Festivala prikazani su filmovi iz više od 50 zemalja sveta, a predstavljena su najzanimljivija ostvarenja u kategorijama dugometražnog, kratkometražnog, dokumentarnog, studentskog i animiranog filma, muzičkog videa i scenarija.

Ovo je već druga međunarodna nagrada za ostvarenje “Ljubav dolazi kasnije”; naime, Hadži-Aleksandar Аurović je polovinom maja proglašen najboljim rediteljem 13. Beverly Hills Film Festivala, a njegov filmski prvenac je bio nominovan i u kategorijama “Najbolja režija” i “Najbolji strani film” na Međunarodnom filmskom festivalu u Njujorku (New York City International Film Festival).

Film “Ljubav dolazi kasnije” premijerno je prikazan na ovogodišnjem FEST-u, u takmičarskoj kategoriji “Evropa van Evrope”. U ovoj ljubavnoj drami prepliću se tri priče čiji akteri pokušavaju da, tokom jedne noći, reše svoje emotivne probleme i nerešene veze iz prošlosti. Svaki od likova preživljava svoju usamljenost sa drugima. U filmu igraju: Milica Stefanović, Andrej Šepetkovski, Goran Jevtić, Ljubinka Klarić, Aleksandar Аurica, Tanasije Uzunović i Jadranka Selec.

Film je snimljen u produkciji Aleksandrija Filma. Scenarista, reditelj i montažer je Hadži-Aleksandar Аurović, izvršni producent je Milovan Аurović, direktor fotografije Bojan Rakić, scenografiju potpisuje Andrea Miletić, kostimograf je Jelena Аorđević, snimatelj zvuka Novica Jankov, dok je dizajner zvuka i kompozitor Saša Mirosavljević – Don.

Trejler za film “Ljubav dolazi kasnije”
Hadži-Aleksandra Аurovića

 

Hadži-Aleksandar Аurović je rođen u Beogradu 1988. godine. Diplomirao je Televizijsku režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu (2010), a od 2011. godine je angažovan i kao umetnički saradnik na ovom studijskom programu. Autor je kratkih igranih filmova “Tuga” (2009) i “Nakon što je petao zapojao” (2010), kao i nekoliko dokumentarnih filmova. Radio je kao asistent režije na serijama “Greh njene majke” i “Miris kiše na Balkanu”, i na filmovima “Parada”, “Zverinjak” i “Kad svane dan”. Dobitnik je Vidovdanske nagrade i nagrade “Sveti vid” Akademije umetnosti, kao i Bronzanog viteza na festivalu “Zlatni vitez” u Moskvi (2008 – za kratki studentski film “Obeleženi”) i priznanja za odanost ideji ovog festivala (2012 – za film “Nakon što je petao zapojao”).

Leave a comment