Filmovi studenata Akademije umetnosti na Filmskom festivalu u Herceg Novom

Montenegro Film FestivalAkademija umetnosti se publici Montenegro Film Festivala u Herceg Novom i ove godine sa ponosom predstavlja ostvarenjima svojih studenata. Tako će u Amfiteatru Hercegnovskog pozorišta u ponedeljak, 5. avgusta 2013. godine, u 22.00, biti prikazani kratki igrani film “Pukotina” Emilije Gašić, studentkinje III godine Filmske režije na Akademiji umetnosti u Beogradu, kao i dokumentarni film “Skile” Sare Marković, studentkinje III godine Televizijske režije.

Filmovi mladih studentkinja Režije na Akademiji umetnosti izborili su se za prikazivanje u konkurenciji od 79 prijavljenih filmova sa akademija iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Banja Luke, Beograda, Novog Sada, Skoplja i sa Cetinja, a 23 odabrana filma s jedne strane predstavljaju reprezentativan uzorak rada svakog pojedinačnog fakulteta, a sa druge – najrazličitija filmska dela koja prevazilaze studentski zadatak u tematskom, formalnom ili stilskom smislu.

Srdačno pozivamo sve studente i prijatelje Akademije umetnosti koji letuju u Crnoj Gori da prisustvuju projekciji studentskih filmova u okviru Filmskog festivala u Herceg Novom.

Dobro došli!

Kliknite da preuzmete program projekcije filmova Emilije Gašić i Sare Marković. 

Leave a comment