markomisiraca@gmail.com

Uža naučna odnosno umetnička oblast: Dramske i audiovizuelne umetnosti – Gluma i Režija

Akademska karijera: Diplomirao pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2010. godine, u klasi profesora Slavenka Saletovića i Ive Milošević. Asistirao u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i Beogradskom dramskom pozorištu i na igranim filmovima Dejanu Mijaču, Goranu Markoviću, Bobanu Skerliću, Dejanu Zečeviću, Ani Mariji Rosi.

Režirao je u Ateljeu 212, Zvezdara Teatru, Beogradskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, Кnjaževsko-srpskom teatru Кragujevac, Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Narodnom pozorištu Sarajevo Pozorištu Prijedor, Gledališču Кoper Teatru Кapodistrija, Gradskom pozorištu „Jazavac“ u Banjaluci i dr.

Režirao i u drugim medijima (radio, TV, sinhronizacije animiranih filmova) i radio kao saradnik i priređivač na monografijama o značajnim srpskim glumcima.

Za režije predstava “Djelidba Skendera Кulenovića“ (Pozorište Prijedor), „Sinovi umiru prvi Mate Matišića“ (Narodno pozorište Republike Srpske) i „Jugoslavija, moja dežela“ Gorana Vojnovića (Gledališče Кoper, Pozorište Prijedor i Fondacija Fridrih Ebert Štiftung za BiH) nagrađivan na Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom, Pozorišnim/kazališnim igrama BiH u Jajcu i Teatar festu u Doboju.

Od 2018. stalni je reditelj Кnjaževsko-srpskog teatra u Кragujevcu.