Montažer, umetnik koji uvek ima posao

Da li znate da Akademija umetnosti školuje vrhunske montažere koji u posao ulaze još tokom studija?

Prošle godine su profesori i studenti naše akademije bili angažovani na gotovo svim važnijim filmovima i serijama koje su se snimale u Srbiji.

Montažu filma Petra Ristovskog “Kralj Petar Prvi” potpisao je Nenad Pirnat, takođe bivši student Akademije umetnosti u Beogradu.

Na seriji Dragana Bjelogrlića “Košarkaši” radili su Aleksandar Popović, Lazar Predojev i Dijana Jović, a na “Senkama nad Balkanom 2” Lazar Predojev i Milena Predić.

U timu serije “Vojna akademija” su bili profesor Aleksandar Popović, Dijana Jović i Andrej Križan.

Radoš Bajić je u ekipu serije “Šifra Despot” angažovao Aleksandra Popovića, Milenu Predić, Andreja Križana i Nikolu Stankića.

 

Pogledajte šta je potrebno da biste upisali smer montaže na Akademiji umetnosti.

Prijemni ispit se polaže pred komisijom i sastoji se iz tri dela.

 Prvi deo

Test opšte kulture – Pismeno se odgovara na 40 pitanja iz oblasti kulture, umetnosti, književnosti, muzike, filma, televizije… Vreme trajanja je jedan školski čas.

Drugi deo

Pismena analiza zadatog filma – Podrazumeva razumevanje ideje, karakteristike načina njene prezentacije, prepoznavanje simbolike… Vreme trajanja je dva školska časa.

 Treći deo

Razgovor sa komisijom – Podrazumeva bliže upoznavanje sa kandidatom, njegovim interesovanjima i predispozicijama za ovakvu vrstu školovanja.

 

Na studijama montaže rade iskusni i posvećeni profesori koji prate sve trendove i uključuju ih u program. Često imamo i gostujuća predavanja i radionice bivših studenata koji otkrivaju nove tehnologije i donose nova iskustva.

Prijavi se i na besplatne konsultacije.

https://akademijaumetnosti.edu.rs/

 

 

 

 

Leave a comment