NA 14. INTERAKCIJI I STUDENTI AKADEMIJE UMETNOSTI

 

Od 12. do 29. avgusta studenti filmskih akademija iz različitih delova sveta snimali su dokumentarne filmove u okviru 14. Međunarodnog studentskog filmskog kampa Interakcija, koju vodi Dejan Petrović, naš profesor Filmske i TV režije.

“Interakcija” okuplja 15 studenata filmskih akademija iz Argentine, Nemačke, Indije, Poljske, Rusije, Brazila, Grčke, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, koji u Čačku, Ivanjici i Užicu snimaju tri dokumentarna filma pod supervizijom reditelja Efima Graboja iz Izraela na temu Svakodnevni rituali.

Vodja i producent ekipe koja je svoj film snimala u Užicu je Tanja Zeba, naša studentkinja Produkcije u umetnosti i medijima.

Učesnici 9. Međunarodnog masterklasa dokumentarnog filma Interdoc slušaju predavanja iz oblasti kreativnog dokumentarnog filma. Ove godine učesnici masterclasa su i dva studenta režije Akademije umetnosti u Beogradu, Aleksandar Ivanović i Lazar Aleksić.

 

Premijera filmova snimljenih tokom 14. kampa “Interakcija” biće održana 28. avgusta, u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Do danas, u okviru kampa, masterklasa i IVA.laba učestvovalo je oko 400 polaznika iz više od 60 zemalja. Filmovi snimljeni na dosadašnjim Interakcijama su osvojili 15 nagrada na filmskim festivalima širom sveta.

Leave a comment