DELIRIUM TREMENS SA TIKOM STANIĆEM U GLAVNOJ ULOZI OTVARA FILMSKE SUSRETE U NIŠU 2019.

 

“Dani glumačkih ostvarenja 2019.”,  jedini filmski festival na ovim prostorima posvećen glumcima, počinje u subotu 24. avgusta, u Nišu.

Popularne Filmske susrete u Nišu otvoriće film Delirijum tremens, Gorana Markovića, u kojem glavnu ulogu igra Tihomir Stanić, velikan srpskog glumišta i profesor glume Akademije umetnosti u Beogradu.

Prof. Tika Stanić za ovaj film dobio je nagrade za najboljeg glumca na ovogodišnjem FESTU 2019. i za najbolju mušku ulogu na 48. Filmskom festivalu u Sopotu “Sofest”.

  

U filmu Delirium Tremens jednu od uloga tumači i popularni Igor Đorđević, takodje prof. glume Akademije umetnoti u Beogradu.

Na Danima glumačkih ostvarenja o Gran-priju “Naisi”, “Caru Konstantinu” i “Carici Teodori” odlučivaće sami glumci i glumice, a predsednica žirija, ove godine je glumica Nela Mihajlović.

Festival zatvara 30. avgusta srpska premijera druge sezone Senki nad Balkanom, a jednu od uloga u ovom popularnom serijalu igrao je naš apsolvent glume Srdja Bjelogrlić, koji je tumačio i jednu od uloga u filmu Taxi Blues, koji je u takmičarskoj konkurenciji Festivala.

 

Leave a comment