NAGRADA RADIO BEOGRADA “NEDA DEPOLO” – ANDJELI TONČEV ZA KREATIVNI DOPIRNOS RADIO IZRAZU

 

Andjela Tončev, studentkinja druge godine katedre Filmska i TV režija, dobitnica je treće studentske nagrade “Neda Depolo”, koje program kulture i umetnosti Radio Beograd 2 dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu.

Povelja i digitalni snimač zvuka Andjeli su dodeljeni za naučno-fantastičnu radio dramu “Veliki snovi o Jupiteru”, na svečanosti obeležavanja 95 godina postojanja Radio Beograda, u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, u utorak, 01. oktobra 2019. godine.

Radio drama “Veliki snovi o Jupiteru” je Andjelin rad iz prvog semestra prve godine studija u okviru predmeta Osnove radio režije. Nagrada koju je naša studentkinja osvojila za nas je još značajnija, s obzirom da je ovo prva nagrada iz oblasti radiofonske režije prve godine studija za Akademiju umetnosti u Beogradu.

Cilj nagrade je da podstiče stvaralaštvo mladih u oblasti radiofonije i da njihov talenat povezuje sa proizvodno-kreativnim pogonima u Radio Beogradu, kući koja ima bogatu tradiciju i međunarodni ugled u domenu radioarta. “Veliki snovi o Jupiteru” naći će se na zvaničnom repertoaru Radio Beograda od februara 2020. godine.

 

 

19 studentskih radiofonskih ostvarenja je u Studiju 2 Radio Beograda uživo komentarisao i ocenjivao žiri: predsednik Boško Milin, dramaturg i profesor Fakulteta dramskih umetnosti; teoretičar umetnosti i medija i profesor Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu Marija Ćirić; rediteljka Aleksandra Urošević; kao i urednici u Dramskom programu Radio Beograda Predrag D. Stamenković, kompozitor i Vladimir B. Popović, dramaturg.

Kolektiv Akademije umetnosti u Beogradu čestita Andjeli Tončev na osvojenoj nagradi i ovom izuzetnom postignuću!

Leave a comment