AKADEMIJA NA „KRATKOJ FORMI“ I „DANIMA MIJE ALEKSIĆA“ U GORNJEM MILANOVCU

U saradnji sa Kulturnim centarom Gornji Milanovac od 25. septembra do 4. oktobra 2019., Akademija umetnosti u Beogradu aktivno je učestvovala u realizaciji programa dve manifestacije: 5. FESTIVAL KRATKOG FILMA “KRATKA FORMA” i “DANE MIJE ALEKSIĆA”.

 

Festival “Kratka forma”  je  manifestacija  koja  svojim  programom  neguje  i  promoviše umetničke vrednosti savremenog kratkometražnog filmskog stvaralaštva mladih, kao i edukaciju iz oblasti audiovizuelne kulture.

 

U okviru Festivala i  “Dana interkulturalnog dijaloga”, 24. septembra Akademiju je prisutnim gostima i učenicima predstavio naš dekan, prof. Dragan Elčić, koji je i sutradan, 25. septembra održao predavanje na temu Filmske i televizijske režije.

 

U danima koji slede, naši profesori su animirali pažnju publike i održali radionice na teme: Gluma, vizuelne i scenske umetnosti /prof. Vojin Vasović, 30. 09./, Dokumentarne forme /prof. Dejan Petrović, 01. 10./ i Produkcija u umetnosti i medijma /prof. Goran Đorđević, 02.10./.

 

Poslednjeg dana ovih susreta 04.10. 2019., na konferenciji “Razvoj publike – iskustva i novi pristupi” govori prof. Dejan Petrović.

Festival “Mije Aleksića”, posvećen velikanu naše glumačke scene koji je rođen u opštini Gornji Milanovac, 04. oktobra, u 20h, zatvara naša predstava “Play Shakespeare”, koju igraju studenti IV godine glume u klasi profesora Dragane Varagić i Predraga Stojmenovića, a u okviru programa “Pozorište mladih”.

 

Leave a comment