PROF. DR MILAN RADOVANOVIĆ ODRŽAO PREDAVANJE FINALISTKINJAMA IZBORA ZA MIS SRBIJE

Koliko je pored spoljašnje, važna unutrašnja lepota jednog bića,  koja doprinosi produbljivanju i još većoj izražajnosti same spoljašnje lepote u procesu ličnog razvoja, kroz primere iz Biblije, objasnio je prof. dr Milan Radovanović, na predavanju finalistkinjama izbora za Mis Srbije, u Kovilovo Resort centru.

„Lepota i Biblija“ je bila tema ovog predavanja, kako se uvidi drevne biblijske mudrosti mogu i danas iskoristiti za lični razvoj i izgradnju unutrašnje lepote.

Posle uvoda u kome se govorilo o značaju Biblije za formiranje savremene kulture i civilizacije, prof. Radovanović je na osnovu originalnih delova biblijskog teksta pisanih na starojevrejskom i starogrčkom jeziku, ukazao na duboke slojeve značenja, koje biblijski prevodi ne mogu verno i u potpunosti preneti čitaocu.

 

Osnovna poruka se odnosi na pronalaženje sopstvenog smisla postojanja svakog bića, a to je život u potpunom skladu sa sobom, ostvarenje lične stabilnosti i dostizanje  neprolazne unutrašnje lepote, koja daje osećaj najdublje unutrašnje ispunjenosti.

 

Leave a comment