“BIO DVAPUT JEDAN KRALJ” VOJINA VASOVIĆA OSVOJIO JOŠ JEDNU NAGRADU U VARŠAVI

 

Animirani film “Bio dvaput jedan kralj” i To Blink Animation , Vojina Vasovića, prof. na katedri za Filmsku i TV režiju Akademije umetnosti u Beogradu,  osvojio je nagradu za dugometražni animirani projekat u razvoju, na upravo završenom “Varšavskom forumu filmova za decu” (Warsaw Kids Film Forum) .

Nagradu dodeljuje EAVE, Evropska asocijacija producenata, u vidu stipendije koja je pripala producentkinji Andrijani Sofranić. Projekat je predstavljen u Varšavi, na pitching forumu kojem je prisustvovao veliki broj predstavnika vodećih evropskih distribucionih i prodajnih kompanija.

 

“Bio dvaput jedan kralj” je dugometražni animirani film u razvoju. Podržan je od strane MEDIA programa Kreativne Evrope, kao i putem konkursa za razvoj animiranih projekata Filmskog centra Srbije. Ekipa filma ovoga leta bila je polaznik radionice za razvoj karaktera ANOMALIA u Češkoj, gde su uz pomoć GeefWee Bodoe-a, proslavljenog dizajnera Dizni i Pixar studia, usavršavali koncepte i likove za ovaj dugometražni poduhvat.

 

Leave a comment