PRODUCENTI I GLUMCI AKADEMIJE U ISTORIJSKOM  TV SPEKTAKLU “CRVENI MESEC”

 

Emitovanje dugo očekivane serije “Crveni mesec”, počelo je na TV Pink, svakog radnog dana od 21 čas. U realizaciji ovog istorijskog spektakla, ali istovremeno i ljubavne priče učestvovali su i producenti i glumci Akademije umetnosti u Beogradu, zbog čega smo vrlo ponosni.

Jedna od glavnih ženskih uloga poverena je Mini Milićević, apsolventkinji glume Akademije umetnosti u Beogradu, koja tumači lik Teodore Ružičić, verenice glavnog junaka Nikole Stanimirovića koji se vraća u porodični dom kao pobednik iz Balkanskih ratova. Ratnog druga glavnog junaka, Petra, koji potiče iz bogate kuće i vodi raskalašan život, igra naš student glume Ljubomir Bulajić, a prateće uloge tumače i naše dipl. glumice Bojana Đurašković i Iskra Brajović.

 

 

Kroz 120 epizoda ovog ambicioznog projekta, gledaoci imaju priliku da vide autentičnu scenografiju, raskošne kostime i briljantne glumce koji su maestralno dočarali život prestonice Srbije s početka 20. veka, a sve to fantastično su organizovali naši studenti produkcije koji su radili kao glavni organizatori, vodje snimanja i asistenti režije: Stefan Komatina, Milica Tatomirović i  Andrija Mijatović.

 

U sektoru režije radila su i dva naša studenta katedre Filmske i TV režije Arsen Lalić i Rastko Tadić.

 

Razvoj ove ljubavne priče i uplitanje novih likova prate i realne scene stvarnog života stanovništva tog vremena. Serija nosi naziv “Crveni mesec”, jer kod svih slovenskih naroda postoji verovanje da crveni mesec predskazuje veliko zlo, što će se, posle perioda velikog rasta i blagostanja i dogoditi.

U mesecima pred nama ostaje da sagledamo šta je Srbija očekivala, a šta dobila u prelomnim godinama pred Prvi svetki rat i kako se završila ljubavna ova romansa.

Leave a comment