Naša Hristina Popović kao heroina u komediji “Poslednji Srbin u Hrvatskoj”

Komedija o suživotu Hrvata, Srba i zombija u budućnosti “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” Predraga Ličine, u kome igra naša bivša studentkinja glume Hristina Popović, počeće da se prikazuje u bioskopima širom regiona krajem februara.

Reč je o dugometražnom igranom prvencu reditelja i scenariste Ličine, koji je nastao u produkciji hrvatske Kinorame i srpske kuće Art & Popcorn, uz podršku Hrvatskog audiovizuelnog centra i Filmskog centra Srbije.

Prema sinopsisu, radnja se događa u Hrvatskoj sedam godina nakon bankrota. Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na svetskom nivou vodi se još veća borba – voda je postala dragocenija od nafte. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju da zarate, osvoje, unište, pa čak ni da ubace zombi-virus.

Zagrebačkog bonvivana Miću, koga igra Krešimir Mikić, a čija je dnevna rutina zacrtana negde između salona za masažu, restorana i bioskopa u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić, koju igra Hristina Popović, zombi-epidemija zateći će potpuno nespremnog, ali će hrabro krenuti u odiseju praćen svojom filmskom heroinom i probijaće se kroz svet zombija sa jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživeti.

Foto: PROMO

Leave a comment