Srđa Bjelogrlić, student Akademije umetnosti, u filmu “Taksi bluz”

Film “Taksi bluz”, u režiji Miroslava Stamatova, u kome jednu od uloga igra naš student Srđa Bjelogrlić, premijerno će biti prikazan u sredu, 16. januara, 20 časova u Sava Centru.

Film će iste večeri biti premijerno prikazan i u bioskopu Cineplexx Ušće u terminu od 21 čas, a od 17. januara će se naći na repertoaru bioskopa širom zemlje.

Kratak sinopsis filma glasi: „Taksi Bluz je romantična komedija. Istovremeno to je šarmantni i uzbudljivi „road movie“. Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dečak Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznedriti gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije. Tokom te jedne noći, od početne netrpeljivosti, njih dvojica će izgraditi iskreno prijateljstvo gde će Damir pomoći Marku da osvoji srce dispečerke Tanje u koju je zaljubljen, a Marko njemu da pronađe oca. Na kraju te lude vožnje svako od njih će izaći promenjen.

Film je nastao po scenariju Marka Backovića i Marka Jocića. Direktor fotografije je Luka Milićević, scenografkinja Sanja Bulat, montažer Davor Bosankić, a kostimografkinja Jelena Đorđević. Muziku je komponovao Igor Perović, za dizajn zvuka je bio zadužen Dejan Čeko, a za šminku Nataša Krstić.

Uloge tumače: Andrija Milošević, Todor Jovanović, Milena Predić, Aleksandra Tomić, Boris Komnenić, Bojan Dimitrijević, Nikola Đuričko, Boris Milivojević, Nikola Pejaković, Srđa Bjelogrlić, Aleksandar Medo Jovanović, Sandra Silađev, Sergej Trifunović.

Leave a comment