NASTAVAK POPULARNIH „KAMIONDŽIJA“ U REŽIJI FILIPA ČOLOVIĆA

 

Mnoge je obradovala najava da je u pripremi nastavak kultnih “Kamiondžija”, koje pamtimo po Čkalji i Pavlu Vujisiću, ali  sada u potpuno novom ruhu, pod nazivom “Vozi, kume”.

Nove “Kamiondžije” režira Filip Čolović, dipl. televizijski reditelj Akademije umetnosti u Beogradu, koji o novoj seriji u kojoj jednu od glavnih uloga tumači naš prof. glume Tihomir Stanić, kaže:

“Eto još jedne vredne serije kojoj godine ne mogu da naude, po scenariju Gordana Mihića. Nažalost, on više nije sa nama, ali ćemo se potruditi da opravdamo njegovo poverenje. Premda sam svestan tereta koje nose stare “Kamiondžije”, moram da pripremim publiku na nešto novo. Ove “Kamiondžije” će imati određene zajedničke elemente sa starim serijalom, ali će biti i nešto potpuno drugačije. Naime, promenilo se vreme, naše okruženje, problemi sa kojima se suočavamo, pa se tako menjaju i “Kamiondžije”.

Na pitanje da li će ova serija od dvadeset epizoda biti neka vrsta rimejka popularne serije i filma Filip kaže da je po sredi jedna potpuno nova priča:

“Samo je ta okosnica ostala ista: dva čoveka, različitih naravi, temperamenta, dovoljno različita da nikada ne bi drugovali jedan sa drugim u normalnim prilikama. Životne okolnosti, problemi i nemaština, naterali su ih da postanu partneri i suvlasnici kamiona koji će im služiti kao sredstvo pomoću kojeg će zarađivati za život. Sve ostalo je drugačije. I likovi, i radnja, naravno i glumci… Kako serijal bude odmicao, otvaraće se i jedna melodramska linija, ljubavna priča, koja je potpuno osobena i nema veze sa starim serijalom.”

Glumačku ekipu čine potpuno nova imena u odnosu na stare “Kamiondžije”? Tihomir Stanić igraće Žiću, Nenad Jezdić – Baju, .

“Od aktera koji su igrali u staroj verziji neće se niko pojavljivati, jer je nama i bila želja da napravimo novu stvar i da ne vučemo sa sobom taj balast kultne serije koje samo ime nosi. Otud su i svi likovi, njihova imena, porodični odnosi, životne priče – potpuno novi.”

Član glumačke ekipe je i Marko Gvero, glumac Akademije umetnosti u Beogradu.

 

Serija će biti emitovana krajem godine na prvom programu Radio televizije Srbije i Superstar TV.

Leave a comment