Nemanja Dragaš – laureat osam festivala poezije u 2013. godini

Nemanja Dragaš, student III godine Produkcije u umetnosti i medijima na Akademiji umetnosti Beograd, 2012. godine je primljen u Udruženje književnika Srbije kao najmlađi član. Autor je dve knjige poezije, “Fantazija u plavom” (2008) i “Mikrofonija zrelosti” (2010), a kao prvonagrađeni na Festivalu poezije mladih u Vrbasu, priprema novu knjigu, koja će biti objavljena do maja 2014.
Nemanja je i laureat Festivala kulture mladih u Knjaževcu 2013. i dobitnik je priznanja “Timočka lira”, koje dodjeljuje Drugi program Radio Beograda, te je i na tom festivalu stekao pravo na objavljivanje knjige, koju priprema u ovoj godini.
Nemanja Dragaš je 2013. godine u svoju biografiju upisao i pobede na: 2. Međunarodnom festivalu poezije i kratke priče “Rade Tomić”; 7. Međunarodnom festivalu poezije i kratke priče “Duško Trifunović”; 5. Međunarodnom festivalu poezije i kratke priče “Trifun Dimić”; 5. Međunarodnom festivalu poezije i kratke priče “Magda Simin”; 5. Međunarodnom festivalu poezije i kratke priče “Stanislav Preprek”; i 3. Multimedijalnom festivalu u Pljevljima.
Podsećamo i da je dnevni list “Politika” Nemanju Dragaša uvrstio među šest najuspešnijih mladih umetnika Srbije u 2012. godini.

Leave a comment