Nikolaj Burljajev, jedan od najvećih ruskih umetnika, održao radionicu na Akademiji umetnosti!

Nikolaj Burljajev, jedan od najznačajnijih živih umetnika današnjice, glumac, reditelj i profesor, održao je 28. januara 2014. godine radionicu na temu “Rad sa glumcem” za studente Akademije umetnosti u Beogradu.

Ovaj uvaženi umetnik je gostujući profesor Akademije umetnosti, predsednik Međunarodnog filmskog festivala “Zlatni vitez” i nosilac Ordena Svetog Save 1. reda.

“Kad umetnik na neki način rastopi sebe u umetničkom delu i kad nakon toga on sam nestane bez traga, tada je neverovatna poezija”, reči su ovog zaslužnog umetnika SSSR-a i Rusije.

Nikolaj Burljajev, kao slavni ruski glumac iz filmova Andreja Tarkovskog, reditelj i glavni glumac biografskog filma o velikom ruskom pesniku Mihailu Jurjeviču Ljermontovu, preko dve decenije je posvećen Međunarodnom filmskom festivalu slovenskih i pravoslavnih naroda “Zlatni vitez”.

Srpska delegacija se 2012. godine vratila sa ovog Festivala sa šest priznanja, od kojih su tri pripala studentima Akademije umetnosti u Beogradu. Da podsetimo, “Zlatnim vitezom” za kratki dokumentarni film nagrađeno je ostvarenje “Deca besmrtnosti”, reditelja Miloša Popovića, diplomiranog studenta TV režije; “Srebrni vitez” je pripao igranom diplomskom filmu “Ritual” rediteljke Milice Stojanović; dok je “diploma za odanost ideji festivala ‘Zlatni Vitez'” dodeljena reditelju Hadži-Aleksandru Аuroviću, diplomcu Akademije umetnosti i asistentu na Katedri za televizijsku režiju, za kratki igrani diplomski film “Nakon što je petao zapojao”.

Za 22. Festivalu “Zlatni vitez”, koji je održan od 22. do 30. maja 2013. godine, “Zlatni vitez” je pripao Akademiji umetnosti i njenom osnivaču i predsedniku Dušanu Аokoviću, za dugogodišnje učešće i najuspešniju filmsku akademiju na ovoj filmskoj manifestaciji.

Nikolaj Burljajev na Akademiji umetnosti

 

Nikolaj Burljajev na Akademiji umetnosti

 

Nikolaj Burljajev na Akademiji umetnosti

 

Nikolaj Burljajev na Akademiji umetnosti

 

Nikolaj Burljajev na Akademiji umetnosti

 

Leave a comment