NOVI ANIMIRANI FILM “VELIKI ROBOT” VOJINA VASOVIĆA NA FESTIVALSKOJ TURNEJI U AMSTERDAMU, LAJPCIGU, LJUBLJANI I PERUU

 

Najnovije animirano ostvarenje “Veliki robot” (“ Just For The Record”) čiju režiju i scenario potpisuje  Vojin Vasović dipl. tv reditelj Akademije i naš umetnički saradnik na katedri za Filmsku i televizijsku režiju, premijerno je prikazano na CINEKID festivalu dečijeg filma u Amsterdamu.

Na ovom prestižnom festivalu film se takmiči sa još dvadeset kratkih filmova u internacionalnoj konkurenciji, a nakon Amsterdama, svoju festivalsku karijeru nastavlja na “DOKLeipzig” Festivalu dokumentarnog i animiranog filma, gde će nemačka publika imati priliku da ga pogleda od 27. oktobra do 01. novembra 2020.

Animirani film o malenom robotu-diktafonu Recu, koji pokušava da se sprijatelji sa pticom ne bi li mu pomogla da presnimi svoju memoriju,  podržali su Filmski centar Srbije, grad Kragujevac, Ontarijski fond za umetnost (Ontario Art Council), Kanadski umetnički fond (Canada Council for the Arts) i regionalni investicioni fond Animond.

Turneja filma se nastavlja festivalom “Ajayu Animation” u Peruu u novembru 2020. , a biće predstavljen i slovenačkoj publici na festivalu “Animateka” u Ljubljani u prvoj nedelji decembra meseca.

 

 

Leave a comment