NOVI PRIJEMNI ZA NOVU KLASU GLUME POD MENTORSTVOM PROF. IVANA BEKJAREVA – 11. JULA U 11h

 

Akademija umetnosti u Beogradu formiraće još jednu klasu studenata prve godine glume koju će voditi doajen srpskog glumišta prof. Ivan Bekjarev i pozorišni reditelj Miloš Jagodić.

Prijemni ispit za sve nove zainteresovane nove kandidate biće održan u četvrtak, 11. jula 2019. godine, u 11 časova, u Resavskoj 78 /baletska sala/.

Predaja dokumenata do srede, 10. 07. 2019. godine, u Sekretarijatu Akademije umetnosti u Beogradu, Nemanjina 28, od 09-16 časova.

Sve o neophodnoj dokumentaciji pogledajte OVDE

Prof. Ivan Bekjarev jedan je od najznačajnijih jugoslovenskih, odnosno srpskih glumaca, koji je podjednako uspešan u svim žanrovima i medijima. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak. Kao gost igrao je  glavne uloge i u ostalim beogradskim pozorištima, kao i u više pozorišta u Srbiji.

Snimio je preko 50 filmova u našoj zemlji /”Bokseri idu u raj”, “Život je lep”, “Noć u kući moje majke”, “Dovidjenja u Čikagu”, “Bure baruta”, “Siroti mali hrčki”…/, Danskoj  /”Den Serbske Dansker”/, Nemačkoj /”Das Serbishe madchen”/, Hrvatskoj /”Crveni i crni”/, Makedoniji /”Srećna Nova 1949.”/, Crnoj Gori /”Dobrovoljci”/, i dr. Za doprinos filmu dobio je nagradu Jugoslovenske kinoteke i izabran za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku /AFUN/.

Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima:”Čovek od La Manče” /Sančo/, “Orfeum Brane Cvetkovića” /Brana Cvetković/, “Tri frtalja Beograda”, “Ubi il poljubi”, opereti “Bečka krv” i dr.

Igrao je u velikom broju TV drama i kultin serija kao što su “Bolji život”, “Srećni ljudi” i dr., gde je ostvario veliku popularnost komičnim likovima Kurčubića i Despotovića, kao i u veoma gledanim serijama “Otpisani”, “Više od igre”, “Kraj dinastije Obrenović”, “Gorki plodovi” u kojima je upečatljivo odigrao raznovrsne, veoma složene dramske uloge. Naročito je upamćen u roli zloglasnog upravnika nacističkog logora, Vujkovića u seriji “Banjica” za koju je 1984. godine proglašen za TV ličnos godine u Jugoslaviji.

Dobitinik je najznačajnijih nagrada za glumu, kao što su “Oktobarska nagrda grada Beograda za životno delo glumcu-komičaru, “Nušićevi dani” u Smederevu, dva Zlatna ćurana – “Dani komedije” u Jagodini, “Zlatni smijeh” – Dani satire “Jazavca” u Zagrebu. Pobednik je medjunarodnog Festivala monodrame i pantomime u Zemunu, dobitnik dve godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Od osnivanja je radio kao redovni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu, apredavao je glumu i javni nastup na više fakulteta i Akademija.  Trenutno igra u više glavnih uloga u pozorištu “Slavija”, kao i u Operi teatru “Madlenijanum”. Takodje, snima filmove i TV serije u Srbiji i zemljama regiona, kao i za “Film 87”, italijansku producentsku kuću koja radi u Beogradu.

Šesnaest godina bio je umetnički direktor i selektor medjunarodnog Festivala monodrame i pantomime u Zemunu.

 

Leave a comment