PET MONTAŽERA AKADEMIJE I JEDAN REDITELJ U SERIJI „JUŽNI VETAR“

 

„Južni vetar“ nastavio je da „duva“ istim intenzitetom na Prvom programu RTS-a, nedeljom, u 20 časova.

Epizode koje ovih nedelja gledamo snimane su nezavisno od filma. A zbog čega su tako posebne i zbog čega, pored intrigantne priče, imaju ogromnu gledanost?

Razlog je sigurno u fantastičnoj montaži koju potpisuje profesor na našoj katedri za Filmsku i televizijsku montažu Aleksandar Popović i naša četiri diplomirana montažera:

       Aleksandar Popović


 

 

 

 

                      Lazar Predojev,

 
Milena Predić,
Andrej Križan,

              Nemanja Milojević i

             Mihajlo Šuljagic

Kao pomoćnik reditelja na ovom zahtevnom projektu radio je i Danilo Bećković, novi profesor filmske režije na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Radnja serije počinje tamo gde se prvi deo filma završava, odnosno prati život mladog kriminalca Petra Maraša iza rešetaka. A prava drama nastaje kada se glavni junak dočepa slobode i sebe počne da sagledava u novom svetu.

Južni vetar prikazuje savremeni Beograd kroz vizuru polusveta, članova tzv. „podzemlja” koji pričaju realnu priču o seriji neuspeha „malog” čoveka u surovom okruženju.

Ovo je, kažu, poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

Leave a comment