DVE NOVE KLASE GLUME NA AKADEMIJI U NOVOJ AKADEMSKOJ 2020/21. GODINI

 

U novoj akademskoj 2020/21. godini, Akademija umetnosti u Beogradu primiće dve klase studentata glume, kako bi svim mladim glumcima, budućim studentim, omogućila kvalitetan rad, vrhunska znanja, tehnike i veštine, uz mogućnost profesionalnog napredovanja i pravilne gradnje karijere.

Glumačke klase primiće naši istaknuti profesori i njihovi saradnici:

  • Glumica i prof. Dragana Varagić, u saradnji sa pozorišnim rediteljem Željkom Đukićem, i

 

  • Pozorišni reditelj i prof. Predrag Stojmenović, u saradnji sa glumicom Milicom Gojković.

 

Prof. Dragana Varagić je u Beogradu odigrala brojne uloge u pozorištu, na filmu i televiziji, a karijeru glumice, reditelja i profesora nastavila u Kanadi. Predavala je glumu na Pozorišnom odseku Vindzorskog i Dalhauzi univerziteta, a glumu i režiju na Univerzitetu Otava. Kao gostujući profesor predavala je Šekspira na poljskoj Nacionalnoj filmskoj i pozorišnoj akademiji u Lođu. Dobitnica je mnogih domaćih i međunarodnih nagrada za umetničko stvaralaštvo.

Biografiju prof. Dragane Varagić pogledajte na našem sajtu https://akademijaumetnosti.edu.rs/profesori-i-saradnici/dragana-varagic/

Željko Đukić je dugogodišnji profesor glume i režije na Pozorišnom odseku University of Illinois, u Čikagu. Bio je predavač na mnogim američkim univerzitetima od kojih izdvajamo /NorthwesternUniversity, Loyola University, James Madison University, University of Missouri, University of Maryland, College Park, University of Maryland Baltimore County, Virginia Commonwealth University). Osnivač je i umetnički direktor pozorišta TUTA u Čikagu.

Biografiju Željka Đukića pogledajte na našem sajtu

https://akademijaumetnosti.edu.rs/zeljko-dukic/

 

Prof. Predrag Stojmenović je na Akademiji umetnosti u Beogradu izveo pet klasa studenata glume, režirao preko 40 pozorišnih predstava, bio član žirija mnogih pozorišnih festivala u zemlji i inostranstvu. Dugogodišnji je umetnički direktor pozorišta „Dadov“, a od 2005.godine je saradnik Javnog sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije..Autor je monografije „Tamo gde snovi počinju“ koja će izaći povodom 65 godina Pozorišta Dadov i urednik knjige Vladimira Jevtovića „Moj pedagoški metod“.

Biografiju i umetničko stvaralaštvo prof. Pedje Stojmenovića pogledajet na našem sajtu http://akademijaumetnosti.edu.rs/profesori-i-saradnici/predrag-stojmenovic/

Milica Gojković, jedna je od najtalentovanijih i najpopularnijih mladih glumica danas, diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Nebojše Dugalića. Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta i dobitnica nagrade “Ružica Sokić” za najbolju mladu glumicu u sezoni 2018/2019. Igrala je u preko 14 pozorišnih predstava i pet najgledanijih televizijskih serija u regionu /”Senke nad balkanom” , “Sumnjiva lica”, “Besa”, “Žmurke”, “Žigosani u reketu”/.

Svi mladi glumci koji sanjaju uspešnu karijeru od samog starta, mogu se prijaviti  za OnLine konsutacije i pripreme za upis, već sada, na sajtu Akademije https://akademijaumetnosti.edu.rs/prijava/

putem maila office@akademijaumetnosti.edu.rs ili pozivom na broj +381 63 281 761.

Prijavite se i pripremite za UPISNI PREDROK U MAJU 2020., položite prijemni i zauzmite svoje mesto na rang listi primljenih studenata glume u klasi koju želite!!!

 

 

Leave a comment