Počelo snimanje nove serije RTS-a u režiji Gorana Stankovića

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu počelo je snimanje nove serije “Jutro će promeniti sve“ u produkciji Radio televizije Srbije, autora i reditelja Gorana Stankovića i Vladimira Tagića.
Kroz 40 epizoda pratićemo život četvoro tridesetgodišnjaka koji u raskoraku izemđu mladosti i zrelog doba tragaju za sobom i svojim mestom u društvu.
Goran Stanković (1984) diplomirao je na Katedri za TV režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Elčića. Još tokom studija, njegovi studentski filmovi skrenuli su pažnju domaće i svetske javnosti, pa je često nazivan “mladom nadom srpskog filma”. Njegov kratki igrani film “Ko čuva čuvare”, ispitni film na trećeoj godini, bio je internacionalni filmski hit sa 10 osvojenih međunarodnih nagrada i prikazan je na više od 30 prestižnih međunarodnih festivala. Film je predstavljao Srbiju u okviru programa “Evropska turneja kratkog filma” po Južnoj i Severnoj Americi, a prava za emitovanje njegovog filma otkupio je Eurochannel. Učestvuje na Berlinale Talent Campusu 2009. godine, izabran od 3800 mladih umetnika. Diplomski dokumentarni film “Polazak”, samo je dalje potvrdio svestranost i veliki talenat mladog Stankovića. Ređaju se ponovo svetska priznanja i velike nagrade. Ubrzo dobija priliku i poziv da nastavi postdiplomske studije na Američkom institut ua film (AFI) u Los Anđelesu, jednoj od najprestižnijih filmskih škola u svetu. Paraleno radi na svom prvom dugometražnom dokumentarnom filmu “U mraku”. Svojim završnim master radom na AFI, kratkim igranim filmom “Raž”, biva nominovan za studenskog Oskara od strane Američkog instituta za film.
Odmah posle studija na Akademiji umetnosti u Beogradu, izgrađuje se kroz praksu i radi kao asistent ili pomoćnik režije na mnogim velikim projektima: “Selo gori a baba se češlja”, asistent režije, reditelja Radoša Bajića (2006), asistent režije na dugometražnom igranom filmu “Sveti Georgije ubiva aždaju” Srđana Dragojevića (2007), asistent režije na međunarodnom, dugometražnom igranom filmu “Look Stranger”, u režiji Ariele Javitch (2009), pomoćnik reditelja na dugometražnom filmu “Kutija2” Andrijane Stojković, (2010), pomoćnik režije na dugometražnom igranom filmu “Travelator” u režiji Dušana Milića (2011).
Goran Stanković je dobitnik i nagrade “Sveti vid” Akademije umetnosti u Beogradu, koja je namenjena diplomcima Akademije koji su svoj talenat i umeće već potvrdili u javnosti.