Premijera predstave “Nušićevi časovi o životu“ Pozorišta Lektira u Dorćol Platzu 22. decembra

Premijera predstave “Nušićevi časovi o životu“ Branislav Nušića u režiji Ane Konstatinović i izvođenju pozorišta Lektira održaće se 22. decembra 2018. godine sa početkom u 20 časova u Dorćol Platzu (Dobračina 59b).

U realizaciji pozorišne predstave “Nušićevi časovi o životu” učestvuju, među ostalima, i bivši studenti glume Akademije umetnosti u Beogradu: Petar Kokinović,  Dejan Jajčanin, Predrag Grujić, Aleksandar Stoimenovski, Nemanja Milunović, Marija Pantin, Milica Petrović, kao i Stefana Krstić, studentkinja II godine Produkcije u umetnosti i medijima.

O Nušiću se u Srbiji mnogo pisalo i pričalo, njegovi komadi su igrani, igraju se i igraće se, ali o samom Nušiću je sam Nušić najbolje rekao u svom delu “Autobiografija”.

“Nušićevi časovi o životu” je predstava inspirisana upravo delom “Autobiografija”. Adaptacijom uz dodatke scena iz drugih Nušićevih dela, “Ožalošćena porodica”, “Sumnjivo lice” i “Narodni poslanik”, pozorište Lektira želi da skrene pažnju na to da Nušić nije bio samo dramski pisac, već i političar, kulturni radnik, diplomata, jednom rečju vodeći srpski intelektualac, na šta današnje društvo uopšte ne obraća pažnju.

Leave a comment