PREMIJERNA PROJEKCIJA 8 EPIZODE SERIJE „GRUPA“ ZA STUDENTE AKADEMIJE U KOMBANK DVORANI

 

Predpemijerna projekcija 8 epizode igrane serije “Grupa”, ekskluzivno za studente Akademije umetnosti u Beogradu održava se u petak, 29. novembra 2019. godine, u 12 časova u Kombank dvorani.

Nakon projekcije epizode 8, koja traje 50 minuta, održače se Q and A sa autorskom ekipom koju velikim delom i čine bivši i sadašnji studenti Akademije umetnosti.

Moderator razgovora biće prof. Danilo Paskvan.

Deo ekipe koja će studentima predstaviti seriju čine: Uroš Tomić – kreator i showrunner, Miloš Radunović – reditelj epizode 8 i pomoćnik režije na na svim epizodama ( katedra za Režiju AU), Igor Benčina – Inspektor Gaga Miletić (katedra za Glumu AU), Ivana Zečević – Petra dilerka (katedra za Glumu AU), Boris Jager – diler Boris (katedra za Glumu AU), Matea Milosavljević – Ivanina tetka (katedra za Glumu AU), Nemanja Vanović – Inspektor Mitrović (katedra za Glumu AU), Aref Zaabi – montažer serije (katedra za Montažu AU), Jovana Mijović – casting i koordinator produkcije (katedra za Produkciju AU), Vladimir Ćuk – snimatelj zvuka (katedra za Muzičku produkciju AU), Sara Bubalo – asistent location manager-a (katedra za Produkciju).

Kako je Grupa tinejdžera sa Dorćola povezana sa ubistvom poznatog beogradskog kriminalca postaje opsesija inspektora trećeg odeljenja policije – Dragana Gage Miletića. Kroz njegov pokušaj da rasvetli ovaj zločin oslikava se život njegovih kolega u stanici, biznismena osumnjičenih za ilegalne poslove, ali i maloletnika koje su sitni dilerski poslovi uvukli u mnogo opasniju igru. Na izgled nepovezane grupe ljudi slažu uzbudljivu sliku savremenog  društva.

Serija ‘’Grupa’’ je napeta, uzbudljiva i strastvena dramska serija o tri sveta (kriminal, policija, deca/tinejdžeri) koji iako deluje da žive svako za sebe, zapravo koegzistiraju zajedno, jer su povezani zločinom, tako da svaka epizoda serije obiluje triler i emotivnim obrtima.

Serija “Grupa” prikazana je na Sarajevo Film Festivalu kao i na festivalu filmske režije LIFFE u Leskovcu. Osma epizoda premijerno će biti emitovana na prvom programu RTS-a , u nedelju, 01 decembra, u 20h.

Leave a comment