PROF. MILAN RADOVANOVIĆ UČESNIK TRIBINE “ČOVEK I NJEGOVI SIMBOLI …“

 

Dr Milan Radovanović, profesor Teorije i umetnosti medija Akademije umetnosti u Beogradu,  učestvovao je na tribini beogradskog Doma omladine “Čovek i njegovi simboli – komunikacijski izazovi religiji u 21. veku”.

Na tribini su razmatrana pitanja: Da li se suočavamo sa nezaustavljivom sekularizacijom kao prirodnim završetkom istorijskog razvoja ili je u pitanju problem formulacije religijskog iskaza koji postaje sve manje nerazumljiv i aktuelan u stanju permanetne krize društva koje se susreće sa izazovima migracija, socijalne nejednakosti, ljudskih prava i sloboda?

U traženju zadovoljavajućeg odgovora, bilo je važno istaći da jezik koji koristimo ne reflektuje stvarnost kojom smo okruženi, kako se najčešće misli, nego aktivno učestvuje u kreiranju i percipiranju te stvarnosti.

Prof. Radovanović je istakao da je publika je bila veoma zainteresovana za pokretanje pitanja mogućnosti autentičnog duhovnog života u savremenom društvenom okruženju, a u prepunoj sali Doma omladine tribina je trajala duplo duže od predviđenog vremena.

Leave a comment