Projekcija filmova studenata I godine Televizijske režije

Projekcija ispitnih filmova studenata I godine Televizijske režije na Akademiji umetnosti, koju vodi redovni profesor Dragoljub Elčić, a kojoj predaju i profesori Danilo Paškvan, Ivan Pešukić i Dejan Petrović, održaće se u Velikoj sali Akademije 28 (Nemanjina 28) u četvrtak, 6. juna 2013. godine, u 14.00.

Ovom prilikom biće prikazan kratkometražni igrani film “Guraj” Stefana Krasića, kao i dokumentarni filmovi “Afrikanac” Mihaila Vulovića i “Nešto je u putu” Aleksandra Savića.

Dobro došli!

“Guraj” (22′) – kratki igrani film
Režija: Stefan Krasić

Glavni junak je stanar zgrade. On nema mira ni sna jer komšija iznad njega stalno buši u vreme kućnog odmora. Ovaj pokušava na sve moguće načine da sredi problem sa spavanjem, ali mu ne ide. Rešava da napiše molbu. Kad ni to ne bude išlo, odlučiće da se suprotstavi komšiji, pa će kupiti kuče kako bi lajanjem smetao i on…

 

Guraj (r.: Stefan Krasić)

 
 

“Afrikanac” (12’45”) – dokumentarni film
Režija: Mihailo Vulović

Film predstavlja život mladog ambicioznog Roma koji uspeva da pored teških životnih okolnosti školuje sebe i svojom borbom omogući bolji život.

 

Afrikanakc (r.: Mihailo Vulović)

 
 

“Nešto je u putu” (22′) – dokumentarni film
Režija: Aleksandar Savić

Film sadrži tri paralelne priče u kojima akteri kroz svoj život, okolinu, porodicu, društvo i sistem preispituju svoje korake u odluci da odu iz svog okruženja. Šta su njihovi razlozi i zašto to toliko žele, ne bi li možda negde drugde pronašli svoju sreću – podeliće sa nama David Ibrović, Marta Milosavljević, Miloš Šaranović, Marija Stanošević i Boris Malagurski.

 

Nešto je u putu (r.: Aleksandar Savić)

 
Kliknite da preuzmete program projekcije filmova studenata I godine TV režije.

Leave a comment