Saradnja profesorke Dragane Varagić sa Ryerson Univerzitetom u Torontu  

AKO ŽELITE DA UPIŠETE GLUMU NA AKADEMIJI UMETNOSTI U BEOGRADU, PRIJAVITE SE NA BESPLATNE KONSULTACIJE NA LINK: https://akademijaumetnosti.edu.rs/prijava/

 

Glumica Dragana Varagić, profesorka Akademije umetnosti u Beogradu, prošle godine je ostvarila uspešnu saradnju sa Univerzitetom Ryerson iz Toronta (Kanada).

Prvo je, na inicijativu profesorke Varagić, od 17. septembra do 19. oktobra, profesorka dr Sintija Asperger sa Univerziteta Ryerson održala četvoronedeljni  seminar o tehnici glume Mihaila Čehova studentima treće godine glume Akademije umetnosti u Beogradu.

Profesorka Asperger je doktorirala na toj temi, učestvovala je na konferencijama, držala po svetu radionice i pisala radove, i naravno, koristi je u svom radu kao glumica.

Zatim je, 25. oktobra profesorka Dragana Varagić na poziv Univerziteta Ryerson iz Toronta, režirala diplomsku predstavu studenata glume “Penelopijada” po tekstu kanadske spisateljice Margaret Atvud.

Katedre za scenografiju, kostim, produkciju i tehniku su radili sinhrono i omogućili da se ovaj zahtevni postmodernistički komad postavi na scenu i bude ispraćen ovacijama.

 

 

 

Leave a comment