SREBRNA DIPLOMA ZA FILM „OBELEŽENI“ JOVANA DOPUĐA NA 28. FESTIVALU „ZLATNI VITEZ“ U RUSIJI

Na ovogodišnjem 28. Festivalu „Zlatni vitez“ u Rusiji, srebrnom diplomom u kategoriji studentskih ostvarenja nagradjen je film „Obeleženi“, Jovana Dopuđa, studenta IV godine Filmske i televizijske režije Akademije umetnosti u Beogradu.

Kratki dokumentarni film “Obeleženi” dobitnik je više nagrada na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu. Podsećamo na neke od njih:

Na “Redline international film festivalu” u Kanadi ovaj film osvojio je nagradu za montažu, u konkurenciji sa igranim filmovima.

Film “Obeleženi” dobio je nagradu za režiju na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Zlatna buklija” u Velikoj Plani, a na 12. Međunarodnom filmskom festivalu „Prvi kadar“ u Zvorniku žiri je filmsku klapu za najbolji studentski dokumentarni film u selekciji „Novi pogledi“ dodelio upravo Jovanu Dopuđu.

 

U kategoriji kratkometeražnih dokumentarnih ostvarenja glavnu nagradu osvojilo srpsko-izraelski film Dolina vladara Efima Graboja, nastao u sklopu Međunarodnog filmskog kampa Interakcija, koji  vodi Dejan Petrović, prof. televizijske režije Akademije umetnosti u Beogradu.

Leave a comment