Student Fotografije Marko Živković osvojio 2. mesto na takmičenju "Young, Creative, Chevrolet 2013"

Marko A1ivković osvojio 2. mesto na konkursu YCC 2013Marko Živković, student II godine Fotografije na Akademiji umetnosti u Beogradu, osvojio je 2. mesto u kategoriji FOTOGRAFIJA na nacionalnom takmičenju “Young, Creative, Chevrolet 2013”.

Konkurs je namenjen studentima umetničkih akademija, a nagrade se dodeljuju u kategorijama “Vizuelna umetnost”, “Fotografija”,  “Video” i “Moda”.

Studenti Akademije umetnosti su i ranijih godina na ovom takmičenju osvajali značajne nagrade: Matija Munjiza Petrović, student III godine Filmske i TV kamere, bio je pobednik u kategoriji FOTOGRAFIJA, student Advertajzinga i dizajna Nenad Ninkov je dve godine zaredom osvajo drugo mesto u kategoriji VIZUELNE UMETNOSTI, a Dragan Mandić, takođe student Advertajzinga i dizajna, nagrađen je trećim mestom u istoj kategoriji. Matija Munjiza Petrović je, kao nacionalni pobednik u svojoj kategoriji, učestvovao i na evropskom nivou takmičenja, gde je osvojio treće mesto u kategoriji FOTOGRAFIJA i u oštroj konkurenciji mladih umetnika iz 11 zemalja Evrope plasirao se odmah iza predstavnika Češke i Nemačke.

Chevrolet-ovo panevropsko takmičenje prvi put je organizovano 2007. godine, sa ciljem negovanja kreativnosti i pružanja podrške mladim umetnicima u ranim fazama njihove karijere, omogućavajući im da dosegnu profesionalno priznanje u svojim umetničkim oblastima i steknu neprocenjivo iskustvo u izgradnji profesionalnog odnosa prema liderima na svetskom tržištu, među koje se ubraja i kompanija Chevrolet. Svake godine sve više mladih umetnika se odaziva kreativnim izazovima u odabranim disciplinama – modi, fotografiji, videu i vizuelnim umetnostima.

YCC projekti se ocenjuju na nacionalnom, a potom i na evropskom nivou, pri čemu se članovi žirija – kako nacionalnog, tako i međunarodnog – biraju među priznatim umetnicima, stručnjacima za dizajn, profesionalcima iz medijske produkcije i zvaničnicima Chevrolet-a. Tri najbolja evropska pobednika YCC konkursa u svakoj od disciplina osvajaju novčanu nagradu i poziv na svečanu dodelu nagrada. Svaki osvajač prvog mesta na evropskom nivou takmičenja takođe dobija poziv da stekne jedinstveno radno iskustvo iza scene u svom kreativnom domenu.

 

Marko A1ivković osvojio 2. mesto na konkursu YCC 2013
2. Nagrada u kategoriji FOTOGRAFIJA
Autor: Marko Živković,
student II godine Fotografije na
Akademiji umetnosti u Beogradu

Leave a comment