STUDENTI AKADEMIJE U NOVOJ SERIJI „GRUPA“ NEDELJOM NA RTS

 

U nedelju, 13. oktobra 2019., počelo je emitovanje nove serije „Grupa“, na prvom programu RTS u 20 časova. Serija od 11 epizoda je angažovana priča o mladima koji nesmotreno ulaze u svet kriminala prateći tri grupe junaka, beogradske policajce, dilere droge i tinejdžere.

Po uzoru na strane serije, “Grupa” je i porodična drama i triler, koju su i ovoga puta obeležila značajna umetnička imena.

U fokusu prve linije priče je glavni glumac, policajac Gaga, kojeg igra Igor Benčina, koji je završio glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Ivana Zečević, naša studentkinja četvrte godine glume, tumači lik devojke Petre, koja nesmotreno ulazi u svet kriminala i koja ima probleme u komunikaciji sa majkom.

 

Jednu od ženskih uloga igra i Matea Milosavljević, naša dipl. glumica, dok montažu ovog zahtevnog projekta potpisuje Aref Zaabi, dipl. filmski i tv motažer Akademije umetnosti u Beogradu.

 

Na spisku angažovanih umetnika našli su se i svršeni i aktuelni studenati Akademije poput: Miloša Radunovića (reditelj), Nemanje Vanovića (glumac), Jovane Mijović (casting i koordinator prodkucije), Vladimira Ćuka (snimatelj zvuka), Sare Bubalo (asistent location managera) i Borisa Jagera (glumac).

Ova složena drama, realistična je priča o stvarnom životu, dok su porodične situacije, svet gradskog podzemlja i sveprisustvo savremenih tehnogolija, isprepleteni i čvrsto povezani.

Glavni reditelj Uroš Tomić, o poenti snimanja ove serije jednom prilikom je o  izjavio “Ako uspemo da poboljšamo komunikaciju između dece i roditelja barem malo, nakon odgledanih epizoda, uspeli smo”!

Leave a comment