POČELO SNIMANJE PRVOG FAN FILMA “RATOVI ZVEZDA-BREAKING POINT” U REŽIJI STEVANA FILIPOVIĆA

 

U našoj zemlji je počelo  snimanje prvog kratkog “fan filma” sa likovima iz serijala “Ratovi zvezda – Breaking point”, uz podršku lokalnoag distributera Disney kompanije – Taramount, u režiji i po scenariju Stevana Filipovića, prof. Akademije umetnosti u Beogradu.

Glavne uloge u filmu tumače Slaven Došlo i Darko Ivić, naši diplomirani studenti glume i glumica Jana Milosavljević.

 

Film će biti iskorišćen i kao materijal za pokazne i ispitne vežbe iz predmeta Vizuelni efekti i digitalna postprodukcija, sadržaće  sve vrste tradicionalnih i kompjuterski generisanih efekata koji se obrađuju tokom oba semestra nastave i biće savršen poligon da studenti nauče kako teorija kojom se bavimo izgleda u praksi.

 

“Ratovi zvezda” su franšiza koja ima milijarde obožavalaca širom sveta, i sama mogućnost da se na neki način igramo u tom imaginarnom svetu otvara vrata komunikaciji sa obožavaocima ovog serijala, kao i mogućnosti da kolege širom sveta dobiju uvid u produkcione mogućnosti naše kinematografije na polju modernih vizuelnih efekata”, ističe Stevan Filipović i dodaje “U tom smislu, smatram da bi ovakav film bio neka vrsta ozbiljne reklame za Srbiju i kapacitete naše kinematografije”.

“Ratove zvezda – Breaking point” gledamo od decembra 2019. godine.

Fotografije: Tamara Antonović

Leave a comment