SERIJA “PREŽIVETI BEOGRAD” SA POTPISIMA NAŠIH STUDENATA

 

12. oktobra od 21 čas, na TV Pink počelo je emitovanje nove serije “Preživeti Beograd”, čiju režiju potpisuje perspektivni Đorđe Stanimirović, dipl. televizijski reditelj Akademije umetnosti u Beogradu.

“Preživeti Beograd” tematski obradjuje dolazak mladih iz malih sredina u veliki grad i život u studentskom domu, prikazujući društvene okolnosti u kojima se mladi danas bore za svoju budućnost.

Velika epika umetnika se okupila oko ove serije, a značajne uloge u glumačkom i produkcionom timu zauzimaju diplomirani i aktuelni studenti našeg fakulteta.

Pored glumačkih veličina, prof. Tihomira Stanića i Igora Đorđevića, uloge su poverene i našim diplomiranim glumcima Dejanu Tončiću, Mirjani Đurđević, Damjanu Kecojeviću, Mini Milićević i Vladimiru Kerkezu.

 

Nova serija produkcijske kuće “Contrast Studios”, u saradnji sa TV Pink, snimana se po scenariju Đorđa Milosavljevića, a tokom emitovanja prve epizode imala je najveću gledanost u Srbiji u periodu od 21-22h. Istaknjuti scenarista je, izmedju ostalog, u intervjuu za Blic, rekao:

Ovo je moja prva saradnja sa rediteljem Đorđem Stanimirovićem i direktorom fotografije Predragom Jočićem, koji su zaista demonstrirali i profesionalnost, i veliku energiju i iskren entuzijazam glede projekta. Na kraju, bitno je što u produkcionom pogledu serija izgleda reprezantativno, sa mnogo objekata i velikom ekipom ispred i iza kamere”.

Direktor fotografije je Predrag Jočić S.A.S., koji je diplomirao kameru na Akademiji umetnosti u Beogradu, kao i Marko Bulajić, student Katedre za fotografiju i kameru na našem fakultetu.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Montažu na ovom projektu potpisuju Aleksandar Popović, prof. na Katedri za montažu, Nemanja Milojević i Andrej Križan, diplomirani filmski i tv montažeri Akademije umetnosti u Beogradu.

Seriju “Preživeti Beograd” gledamo svake subote na TV Pink, od 21h!

Leave a comment