STUDENTI AKADEMIJE U NOVOJ SERIJI “JUGOSLOVENKA“ NA TV PINK

 

Svakog radnog dana u 20 časova gledaoce širom regiona na TV Pink očekuje istorijsko-ljubavna drama “Jugoslovenka”, u režiji Aleksandre Elčić, dipl. Tv rediteljke Akademije umetnosti u Begradu.

 

 

Montažu nove serije potpisuje naša dipl. filmska i tv montžerka Ana Golumbovski Tanasijević.

 

 

Osim neverovatnih lokacija, vrhunske scenografije, maestralnog scenarija i autentičnih kostima, najveći adut serije “Jugoslovenka” je fantastična, pažljivo birana glumačka ekipa u kojoj su angažovani mnogi diplomirani i aktuelni glumci Akademije: Zoran Pajić, Andrej Pipović, Đorđe Erčević, Stefan Kovačević i Marko Vetić.

Serija je spin-of popularne telenovele “Crveni mesec”. Neverovatna priča počinje u avgustu 1916. godine, u trenutku kada je zemlja okupirana i podeljena između Austro-Ugarske i Bugarske. Istorijski deo priče fokusiran je na odnos između dela oficira s jedne i Vlade i Dvora s druge strane, kao i rasplet tih odnosa, događaje na frontu, ulogu srpske vojske u proboju Solunskog fronta i situaciju nakon oslobađanja zemlje.

 

 

U središtu zapleta su dve porodice i njihovne ljubavne priče. Upoznajemo staru beogradsku porodicu Pavlović, koja je izdanak prošlog vremena i koja se ne snalazi u novom, kao i porodicu Ristić koja je tipični predstavnik „novog doba”.

Leave a comment