Studenti Akademije umetnosti osvojili dve nagrade na festivalu INTERFER 2013

Interfer 2013Na upravo završenom 18. Internacionalnom festivalu reportaže INTERFER (Apatin, 18-21.10.2013.), studentima Akademije umetnosti dodeljena su dva vredna priznanja.

Takmičeći se rame uz rame sa profesionalcima, u zahtevnoj konkurenciji od 150 radova razvrstanih u 5 kategorija (Televizijska reportaža; Novinska reportaža; Radio reportaža; Foto-reportaža; Društveno-odgovorna reportaža), drugo mesto u kategoriji foto-reportaže osvojio je Zoran Rašić, za reportažu “Život na selu”, dok je Mihailo Vulović osvojio treće mesto u kategoriji televizijske reportaže, za reportažu “Afrikanac”.

Odluku o dodeljivanju nagrada doneo je stručni A1iri, u čijem radu su učestvovali Branislava Džunov (predsednica A1irija), Pero Zubac, Dragan Jerković i Nino Kusturica. Direktor i selektor Festivala bila je Tamara Popov, diplomirana studentkinja TV režije na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Studenti, profesori i menadžment Akademije umetnosti upućuju najsrdačnije čestitke Zoranu Rašiću i Mihailu Vuloviću, dobitnicima nagrada festivala INTERFER.

Ističući da u ova teška vremena autori čine kreativne napore da sačuvaju i neguju reportažu, Branislava Džunov i članovi A1irija su u obrazloženju nagrada naveli da je Akademija umetnosti u Beogradu iškolovala plejadu vrsnih mladih autora koji se sa velikom strašću bave dokumentarizmom – vrednih i talentovanih mladih umetnika, zaljubljenih u svoju profesiju.

Interfer 2013

 

Interfer 2013

 

Interfer 2013

 

Interfer 2013

 

Interfer

 

Interfer 2013

 

Interfer 2013

 

Interfer 2013

 

Interfer 2013

 

Interfer 2013

 

Interfer 2013

 

Leave a comment