Mjuzikl "Sjaj kabarea" na sceni Doma omladine

Sjaj kabareaPredstava “Sjaj kabarea”, mjuzikl koji potpisuju i u kome učestvuju studenti Dramaturgije, Produkcije u umetnosti i medijima i Glume na Akademiji umetnosti u Beogradu, biće izveden u Domu omladine Beograda (sala Amerikana), u ponedeljak, 21. oktobra 2013. godine, u 20.00.

Predstava će biti izvedena u okivru programa “Pozorište ponedeljkom”, kojom Dom omladine nastoji da promoviše mlade talente, kao i da oživi pozorišni život Beograda u danima kada publika nema naviku da posećuje umetničke događaje. Ulaznice koštaju 200 dinara, a u prodaju je pušteno i 50 karata po ceni od 100 dinara uz đačku knjižicu.

Mjuzikl “Sjaj kabarea” je 1. septembra 2013. godine otvorio 9. Međunarodni studentski pozorišni festival Urban fest u Nišu, a Anja Mit, studentkinja III godine Glume u klasi prof. Olivere Viktorović i asistenta Gorana Jevtića, za svoj nastup u ovoj predstavi osvojila je nagradu za najbolju epizodnu ulogu na Festivalu.

Predstava “Sjaj kabarea” premijerno je izvedena tokom leta 2012. godine u okviru manifestacije “Vuk Attack!” Ustanove kulture “Vuk Karadžić”.

Komad su postavile Katarina Borisavljević, studentkinja Dramaturgije, i Anja Ninković, studentkinja Produkcije u umetnosti i medijima na Akademiji umetnosti, a reč je o mjuziklu kojim je obuhvaćen niz numera iz najpoznatijih svetskih mjuzikala, poput “Kabarea”, “Čikaga”, “Briljantina”, predstave “Mamma mia” itd.

Tekst predstave “Sjaj kabarea” pisale su Katarina Borisavljević i Anja Ninković, songove je prepevala Katarina Borisavljević, a ove dve mlade studentkinje potpisuju i koreografiju, izbor kostima i izbor elemenata scenografije. U predstavi igraju studenti i diplomci Glume na Akademiji umetnosti: Slobodan Boba Stepić, Milica Petrović, Zdravko Dimitrijević, Anja Mit, Saša Simović, Nebojša Rako, Anđelko Beroš i Stefan Dimitrijević. Matrice je pripremio Nebojša Aradski, korepetitor je Jovana Topić, a producent Anja Ninković.

Priča predstave odvija se na jednoj pozorišnoj audiciji, koju je raspisao najpoznatiji producent/reditelj u šoubiznisu, Hani Mama. Za ulogu se bori četvoro potpuno različitih ljudi, koji svojim osobinama i ponašanjem kreiraju sukobe. Spremni su da urade apsolutno sve kako bi dobili ulogu i stekli status zvezde. Mjuzikl govori o realnim situacijama i problemima, ali na pomalo uvrnut i izmešten način koji svakako za cilj ima da zabavi i nasmeje publiku, ali i da sarkastično oplete po onome što se krije iza svetlosti pozornice.

Leave a comment