Survivor: diplomci i studenti Akademije putuju u Panamu

Veći broj mladih umetnika, diplomiranih studenata Akademije umetnosti, putuje u Panamu, gde će profesionalno učestvovati u realizaciji čuvenog reality show programa Survivor, koji će se emitovati na Fox Televiziji.
 Popularni svetski reality TV program Survivor (Preživeli) emitovaće se u po prvi put u Srbiji – na Fox Televiziji . Učesnici ovog nesvakidašnjeg takmičenja izolovani su tokom 11 sedmica na najlepšim egzotičnim divljim mestima Planete. Podeljeni u dva ioli više plemena, 22 takmičara bore se za vredne novčane nagrade. Dok pokušavaju da savladaju teške prepreke i izazove, svaki njihov korak praćen je budnim okom kamera, Delom nadmetanje, a delom slika ljudske drame, Survivor je postao jedna od najpoznatijih TV emisija na svetu. Američka televizija CBS emituje ovaj šou već godinama i uvek je u samom vrhu gledanosti. Format je emitovan u Velikoj Britaniji, Australiji, Japanu, Nemačkoj, Francuskoj i mnogim drugim državama, a obično se snima na egzotičnim lokacijama Paname, Mikronezije, Gvatemale…
Igra je smišljena 1992. godine, a prva produkcija je realizovana u Švedskoj, pod nazivom Ekspedicija Robinzon. Survivor se trenutno prikazuje u više od 35 zemalja, a njena popularnost podstiče televizijske mreže širom sveta da pokrenu sopstveni program ovog tipa.
Destinacija prvog serijala Survivor Srbija jeste Panama. Program će biti sniman na popularnim Bisernim ostrvima (Archipelago de las perlas), arhipelagu koje se nalazi 80km jugoistočno od Panama Sitija.
Dok u svetu uživa dugogodišnju pažnju, za Srbiju Survivor predstavlja nešto sasvim novo. U smislu sadržaja i produkcionih razmera, Survivor Srbija prevazilazi sve dosadašnje TV formate u Srbiji. Reality segment snima se 24 sata dnevno i prati odnose unutar plemena i sve uspone i padove u životu takmičara na pustom ostrvu, Upravo život, junaci, dinamika njihovih odnosa, njihovo snalaženje u eksremnim uslovima i raspon emocija od sreće i ljubavi do straha, očaja i usamljenosti – i čini najvažniji aspekt čitavog serijala. U realizaciji Survivora učestovaće brojni diplomci i studenti Akademije umetnosti:
– Maja Аulić, diplomirani producent u umetnosti i medijima
– Aref Zaabi, diplomirani filmski i televizijski motažer
– Saša Nikolič, diplomirani filmski i televizijski snimatelj
– Bojana Andrić, diplomirani filmski i televizijski snimatelj
– Dragan Аorđević, diplomirani filmski i televizijski snimatelj
– Miroslav Ristić, apsolvent Filmske i TV kamere
– Aleksandra Kostić, diplomriani televizijski reditelj
– Miloš Drobnjaković, diplomirani dizajner zvuka i muzički producent
– Mladen Marjanović, student II godine Dizajna zvuka i muzičke produkcije
– Tijana Milenković, student IV godine TV režije
– Anja Jeremić, student III godine Produkcije u umetnosti i medijima
– Vladimir Ćuk, diplomirani dizajner zvuka i muzički producent

Leave a comment