Talentovani Ivan Kukić, student AU, gost na koncertu Vlatka Stefanovskog: Čarobnjak na šest instrumenata

Ivan Kukić je jedan od studenata fenomenalne prve godine Katedre za muzičku produkciju i dizajn zvuka, i sam genijalan.Ivan je multitalentovan, svira šest instrumenata, peva, komponuje, aranžira, i nije nikakvo čudo da ga je primetio Vlatko Stefanovski, najbolji gitarista sa ovih prostora, i pozvao ga da mu bude gost na ovonedeljnom novosadskom koncertu. Vlatko i Ivan su zajedno svirali verovatno najpoznatiju makedonsku pesmu “Jovano, Jovanke”, a reakcije publike su bile sjajne. Ivana ste imali prilike da vidite i u emisiji “Nikad nije kasno” gde je nastupao sa svojom porodicom.

Poslušajte Macedonian All Stars u numeri “Havana”:

https://youtu.be/2uJSybsDTkY

Ivana smo prvo pitali kako je došlo do saradnje sa Vlatkom Stefanovskim.

Sa Vlatkom je došlo do saradnje preko zajedničkog prijatelja i kolege koji je takođe gitarista. Vlatko me je, takođe, pratio na instagramu gde sam objavljivao kratke snimke gde sviram bas gitaru. Dakle, preko tog prijatelja smo Vlatko i ja stupili u kontakt i, i na tom prvom susretu smo malo i svirali. Tako je počela naša saradnja i Vlatko je došao na ideju da me pozove da budem njegov gost na koncertu u Novom Sadu. Velika je čast što sam nastupao sa maestrom Vlatkom Stefanovskim i što ćemo nastaviti saradnju.

Koliko instrumenata sviraš?

Sviram više instrumenata, klavir, kontrabas, gitara, bubnjeve i narodne instrumente, ali sam najviše opredeljen za bas gitaru, kaže Ivan u čijoj široj i užoj porodici su se svi bavili muzikom.

Gde si sve do sada svirao i u kojim grupama?

-Svirao sam u Motiv Bendom, to su moji vršnjaci iz Strumice, svirao sam bas gitatu u KUD Goce Delčev – Bosilovo, sa kojim sam imao puno nastupa u Makedoniji, Bugarskoj i Srbiji. Svirao sam u školskom sinfonijskom orkestru u Skoplju na nekoliko koncerta u Makedoniji. Takođe sam na nekoliko međunarodnih takmičenja za sviranje na kontrabasu osvojio prva mesta. Trenutno sviram sa Macedonian All Stars, u kome su i Džambo Agušev i Mišel Trajkovski, i u aprilu nam predstoji turneja po Francuskoj.

Da li komponuješ i snimaš autorsku muziku?

-Komponujem i snimam svoju autorsku muziku. Imam nekoliko autorskih pesama, a trenutno radim, mislim, jedan fantastični instrumental koji će uskoro biti promovisan, kaže Ivan koji tvrdi da mu svaki žanr leži i dodaje: “Sve što je lepo volim i da slušam i da sviram.”

Gde sebe vidiš za nekoliko godina?

-Bukvalno sebe vidim samo u muzici i produkciji. Želim da sviram, da komponujem i da snimam.

Zašto si baš odlučio da studiraš na Akademiji umetnosti u Beogradu?

-Beograd je grad koji je važen za našu porodicu. Moj deda je iz Beograda, pa sam još kao mali zavoleo taj grad. Istražujući po internetu našao sam Akademiju umetnosti i odlučio sam da baš tu nastavim svoje školovanje i naučim sve tajne o muzičkoj produkciji i dizajnu zvuka. Srećan sam što imam profesore koji su vrhunski u svom poslu i što imam od koga da naučim.

Leave a comment