Učešće Jovana Dopuđa na masterclassu u Sofiji

Jovan Dopuđ, student treće godine Akademije na smeru Filmska i televizijska režija i montaža, sa svojim ispitnim filmom “Obeleženi”, predstavnik je naše zemlje na elitnom masterclassu “7x7x7” u Sofiji, koji se održava od 10. do 17. marta.
Sedam fakulteta članova mreže SEECS su poslali 7 studenata (jednog iz svake škole) koji će zajedno provesti 7 dana u Sofiji sa jednim ciljem: da putem zajedničkih “brain-storming” sesija, koje će trajati bar po 12 sati svakog dana, dođu do projekta na kome mogu u budućnosti svi zajedno sarađivati.
Taj projekat može biti zajednička koprodukcija, scenario, tranformacija nekog od postojećih projekata učesnika ili nešto drugo.
Ukoliko rezultat ovog zanimjivog masterclassa budu na visokom nivou, on će biti deo projekta “5x5x5” mreže CILECT (5 studenata iz 5 regiona rade 5 dana zajedno), a realizaciju najboljeg projekta finansiraće upravo pomenuta organizacija.
CILECT mreža (Centre international de liaison des écoles de cinéma et de télévision) je udruženje najvažnijih filmskih i televizijskih škola u svetu, osnovano daleke 1955. godine u Kanu. SEECS je regionalni ogranak mreže CILECT za ovaj deo Evrope.

Marked/Obeleženi – Trailer from Jovan Dopuđ on Vimeo.