Uspešno realizovana prva "Producentska promenada"

Producentska promenadaPrva “Producentska promenada” je sa velikim uspehom održana u subotu, 9. novembra 2013. godine, a događaj su pripremili i organizovali studenti Produkcije u umetnosti i medijima na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Studente i profesore AU, kao i brojne goste Promenade, okupljene u Galeriji Akademije umetnosti (Balkanska 21) – smeštenoj u vrtu koji među Beograđanima važi za jedan od najlepših gradskih kutaka – u uvodnom obraćanju je pozdravio Dušan Аoković, osnivač i direktor Akademije umetnosti.

Promenadu je otvorila projekcija kratkog filma u trajanju od osam minuta, koji promatra profesiju producenta iz više aspekata. Film nosi naziv “Ideja, akcija, kreacija – produkcija”, a potpisuju ga Jelena Dobrković i Bisenija Mrdaković, studentkinje II godine Produkcije u umetnosti i medijima na Akademiji umetnosti. Autorke su se ovom prilikom posebno zahvalile na podršci svojoj mentorki prof. dr Dejani Prnjat, vođi studijskog programa Produkcija u umetnosti i medijima, i izrazile nadu da će “Producentska promenada” postati jedno od mnogobrojnih tradicionalnih godišnjih dešavanja u okviru Akademije umetnosti.

Nakon filma “Ideja, akcija, kreacija – produkcija”, prikazan je i kratkometražni film studenata III godine Produkcije u umetnosti i medijima, koji je na izuzetno duhovit način pokazao kako ljudi iz različitog okruženja doživljavaju profesiju producenta – od kolega i prijatelja, preko roditelja, pa sve do samog producenta i njegovog doživljaja sopstvene profesije.

Po završetku projekcija studentskih filmova, posetioci “Producentske promenade” nastavili su druženje uz koktel i muziku.

Akademija umetnosti je i ovim događajem pokazala da sinergija talenata i posvećenosti njenih studenata predstavlja kreativnu budućnost Srbije i regiona.

 

Producentska promenada

 

Producentska promenada

 

Producentska promenada

 

Producentska promenada

 

Producentska promenada

 

Producentska promenada

 

Producentska promenada

Leave a comment