VELIKI INTERVJU ISIDORE SIMIJONOVIĆ U “BLICU“

 

Višestruko hvaljena, dipl. glumica Akademije umetnosti u Beogradu, Isidora Simijonović, dala je dva velika intervjua dnevnom listu “Blic”.

U poslednjih nekoliko meseci Isidora radi na tri velika glumačka projekta: u predstavi “JugoJugoslavija” Beogradskog dramskog pozorišta, u serijama “Vreme zla” i “Azbuka mog života”.

Ova talentovana mlada glumica diplomirala je u klasi prof. Mirjane Karanović i krenula dalje da osvaja sa malih i velikih ekrana kao intrigantna Dušica u “Atomski zdesna”, slikovita Katarina u “Dobroj ženi”, Ruža u seriji “Ubice moga oca”, inspirativna glavna junakinja u seriji “Jutro će promeniti sve”, višestruko nagrađivana predstava “Jami distrikt”, potresna “Balava”, “Sumrak bogova” koja je svrstana u najbolje u prošlogodišnjoj produkciji.

Za rad na predstavi “JugoJugoslavija” i stranim rediteljem, čija premijera je bila  20. novembra 2020., na Sceni “Olivera i Rade Marković”, Isidora Simijonović kaže:

“U predstavi smo sledili reditelja koji je, znamo, iz inostranstva. S pojmom Jugoslavije upoznao se dolazeći ovde i u razgovorima s nama, ekipom predstave, tako da je u tome što smo sledili zapravo bio i deo nas. Ovo je moj prvi rad sa stranim rediteljem i u tom smislu posebno iskustvo. Komunicirali smo na jeziku koji je naš, a i jeste i nije, i srpski i nemački. Ukratko, “JugoJugoslavija” je bazirana na tom nekom njegovom osećanju i osećanjima koje smo mi uspeli da mu prenesemo. Iz svega toga se rodila predstava koja na neki način podseća na bajku.Igramo pripadnike naroda koji je ostao nakon Jugoslavije koja se raspala 2109. Dakle, radnja predstave smeštena je u budućnost, a mi, protagonisti smo vrlo slični ljudima u sadašnjosti.”

U seriji “Vreme zla” rađenoj po delu Dobrice Ćosića čija se radnja odvija između dva svetska i na početku Drugog, Isidora igrati Nađu Luković jednu od glavnih junakinja.

“Iz moje perspektive, ona je jedna hrabra, na svoj način buntovna mlada žena. Neko ko ima veliku strast prema životu, ljubavi… To je i drži. Rukovodi se svojim principima, što biva i u sukobu sa principima zajednice čiji je deo…. Jedna od onih ličnosti i sudbina za koju se kaže: da nisu bile te okolnosti – konkretno rat i okupacija – sve bi se za nju drugačije završilo. Mislim da je ona samo jedna od onih koje su menjale strašne okolnosti, i njih i živote im…”

 

 

Isidora napominje da dok igraju korona nije u glavnoj ulozi njihovih života i da je zbog toga srećna:

“Srećna sam, kao i moje kolege, da se nekako održava pozorišni život i snimanja. Upravo sam završila snimanje “Vremena zla” i “Azbuke našeg života”. Trud i rad se podrazumeva, ali uživala sam i na snimanjima i u pozorištu, jer su to naši mali mehuri u kojima na neki način ne postoji korona. Dok radimo, dok igramo, ona nije u glavnoj ulozi naših života. A to je velika stvar i veliki spas. Jer čim izađemo iz pozorišta, eto nas u realnosti u kojoj čovek ne zna gde da gleda, šta da radi…”

Čitav intervju sa Isidorom Simijonović možete pročitati na https://www.blic.rs/kultura/intervju-isidora-simijonovic-dok-radimo-dok-igramo-korona-nije-u-glavnoj-ulozi-nasih/m944lg5

Leave a comment