DARKO IVIĆ, MILOŠ LAZAROV I SARA MARKOVIĆ U NOVOJ PREDSTAVI “UREDNIK”

“Urednik” je nova predstava u kojoj igraju naši dipl. glumci Darko Ivić, Miloš Lazarov i Maja Šuša, a video radove potpisuje naša dipl. rediteljka Sara Marković.

 

 

Studenti naše treće godine Fotografije i kamere: Teodora Tomić, Katarina Ćuk i Lazar Vučković, angažovani su na ovoj predstavi  kao kamera operateri.

Premijera je izvedena u subotu, 06. marta 2020. godine, u prepunom Dorćol Placu, a nova igranja publiku očekuju 09., 10. i 11. marta, od 20 časova.

Urednik” je drama o posledicama igranja sa istinom, prati dinamiku jedne televizijske redakcije i kako se ona, u kolektivnom i individualnom smislu, nosi sa sa odlukama koje informacije će i na koji način će prenositi gledaocima. Iako se čini da tako utiču na sudbinu „tamo nekih ljudi“, oni zapravo utiču na sudbinu sebe samih. Shvatamo zašto se nalaze u pozicijama u kojima se nalaze,  kako iz njih pokušavaju da se izvuku i da li i zašto u tome (ne)uspevaju.


Reditelj Vojkan Arsić kaže da “Osim što ova drama treba da edukuje gledaoca kako da prozre u suštinu informacija iza njihove forme, ona nas podseća i zašto uz sve složenije sisteme uvek stoji i napomena – korišćenje na sopstvenu odgovornost. Svakim danom u kome se poigravamo lažima, dug koji imamo prema istini se uvećava i čeka da dođe na svoju naplatu”.

Leave a comment