Diplomci Akademije umetnosti u Beogradu premijerno na Festu u filmu “Reži”

FOTO: Tamara Antonović

Domaći film “Reži” u režiji Koste Đorđevića premijerno je prikazan u sredu, 27. februara, u Kombank dvorani u okviru programa 47. međunarodnog filmskog festivala Fest.

Svi su se složili da osobenost filma leži i u činjenici da glumačku ekipu predvode dve mlade, harizmatične glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić, poznatija kao Djixx, koje su publici poznate i iz sveta muzike. Kristina i Đurđina su diplomirale glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragane Varagić i Predraga Stojmenovića.

Kristina Jovanović Kika članica je benda E Play, dok je Đurđina Radić Djixx nekadašnji ženski vokal benda Sevdah Baby.

U filmu, pored Kristine i Đurđine, igraju i diplomirani glumci Akademije umetnosti u Beogradu: Aleksandar Ranković, Petar Kokinović, Predrag Vasić, Sale Nićiforović, Jovan Zdravković, Janko Cekić, Mario Šaran.

Osim glumačke ekipe, u snimanju filma “Reži” učestvovali su sa Akademije umetnosti još i: Bojana Andrić (kamera), Ivana Čvorović (produkcija), Marija Škokljev (asistent režije), Nemanja Stojković (kamerman), Tamara Antonović (fotografija).

Film “Reži” prati jedan dan u životu tinejdžerke, u kojem sve što je izgledalo kao luda i vesela avantura polako prerasta u noćnu moru sa ožiljcima za ceo život. “Reži” je drugi film reditelja Koste Đorđevića, autora filma “S/Kidanje” iz 2013. godine.


Film prati jedan neobičan dan u životu Aje, njene drugarice i drugara iz kraja, koji tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Pravila igre sami biraju, a sistem vlastite kože jedini je sistem koji priznaju.

Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote. Ovo je film o tinejdžerima i njihovom odrastanju u surovom svetu bez jasnih pravila.

“Reži” je ogledalo onog što zovemo našim savremenim društvom, ali ogledalo u kojem se jasno može videti i odraz prošlosti koju smo živeli, ali i naslutiti obrisi budućnosti.

Trejler filma “Reži”:

https://youtu.be/QqvOcZ527ZY

 

Leave a comment